Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Βενεζουέλα: Kάλεσμα σε διεθνή συνεργασία των κρατών που πλήττονται από κυρώσεις των ΗΠΑ

© Sputnik / Karlos Errera /  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ σημαία της Βενεζουέλας
Η σημαία της Βενεζουέλας - Sputnik Ελλάδα
Ο απεσταλμένος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σάμουελ Μονκάντα, ζήτησε συνεργασία 29 κρατών που επί του παρόντος πλήττονται από μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ ώστε να «μετριαστούν» οι επιπτώσεις τους. Σημειώνεται ότι χώρες όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Κούβα έχουν βοηθήσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής στο παρελθόν εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη υποστήριξε τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συμφώνου για την υπονόμευση των μονομερών κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη μέσω βιντεοκλήσης, ο Σάμουελ Μονκάντα πρότεινε τρεις συγκεκριμένες δράσεις, ξεκινώντας με τη δημιουργία μιας «διεθνούς συμμαχίας ενάντια σε μονομερή καταναγκαστικά μέτρα» που θα χρησιμεύσει ως «επιχειρησιακή πλατφόρμα για τον περιορισμό των αρνητικών τους επιπτώσεων».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Μαδούρο: Η Βενεζουέλα θα λάβει πάνω από 10 εκατ. δόσεις του Sputnik V

Κάλεσε επίσης σε προσπάθειες μέσω της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την άρση όλων των κυρώσεων και την τακτική αντιμετώπιση της απειλής που ενέχουν τέτοια μέτρα για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μονκάντα κατήγγειλε την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε 29 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, «παραβιάζοντας τον χάρτη του ΟΗΕ και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, απειλώντας τη διεθνή ειρήνη και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα για πάνω από το ένα τρίτο της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων 30 εκατομμυρίων Βενεζουελάνων».

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για εκλογικές νοθείες. Οι κυρώσεις αυτές ενισχύθηκαν διαδοχικά από τις διοικήσεις των Μπους, Ομπάμα και Τραμπ, οι οποίες υποστήριξαν όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπήματος εναντίον του σοσιαλιστή Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο και του αείμνηστου προκατόχου του, Ούγκο Τσάβες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала