Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

13033: Οι έξι κωδικοί SMS μετακίνησης – Τι στέλνουμε για δημόσια υπηρεσία και τράπεζα

CC0 / Free-Photos / cell-phoneΚινητό τηλέφωνο.
Κινητό τηλέφωνο.  - Sputnik Ελλάδα
Με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίζονται, συνεχίζονται και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί προς τους πολίτες, για να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους στη μείωση της διασποράς του ιού, η καθημερινότητά μας συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας αλλά και καραντίνας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος είναι και ο πολιούχος της Πάτρας, οι εορτασμοί στην πόλη θα γίνουν υπό αυστηρή επίβλεψη των αρχών, με απαγόρευση συναθροίσεων και με όσους πιστούς επιθυμούν να μεταβούν για προσκύνημα να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Συνεχίζοντας την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, συνεχίζονται και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

SMS Μετακίνησης: Οι κωδικοί εξόδου για το 13033 - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
SMS μετακίνησης: Πότε σταματούν τα μηνύματα στο 13033

Έτσι, για να μετακινηθεί κάποιος, για συγκεκριμένους λόγους, θα πρέπει να στείλει SMS από το κινητό στον αριθμό 13033  με έναν από τους έξι κωδικούς που προβλέπονται.

Να σημειωθεί πως από τις 21:00 έως τις 05:00 το βράδυ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, με τις μόνες μετακινήσεις που επιτρέπονται να αφορούν λόγους εργασίας, υγείας και συνοδεία κατοικίδιων ζώων.

Οι πολίτες που πρέπει να μεταβούν στην εργασία τους υποχρεούνται να έχουν βεβαίωση από τον εργοδότη τους (https://forma.gov.gr).

Για μεμονωμένες μετακινήσεις, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν SMS στο 13033, είτε να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο ή να έχουν μαζί τους χειρόγραφο σημείωμα.

Μετακίνηση προς δημόσια υπηρεσία και τράπεζα

Για όσους πολίτες επιθυμούν να μεταβούν σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, ο κωδικός που πρέπει να στέλνουν στον αριθμό 13033 με το ονοματεπώνυμό τους και τη διεύθυνση κατοικίας τους, είναι ο αριθμός 3.

Όλοι οι κωδικοί για το SMS μετακίνησης

Για τις μετακινήσεις μέσω SMS στο 13033 υπάρχουν έξι κωδικοί (1,2,3,4,5,6) που αντιστοιχούν στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала