Ρεκόρ Γκίνες: Γκρέμισαν κτίριο 144 ορόφων μέσα σε... 10 δευτερόλεπτα - Βίντεο

Το Αμπού Ντάμπι σημείωσε ένα νέο ρεκόρ κατεδαφίζοντας με επιτυχία ένα κτίριο 144 ορόφων μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στις 27 Νοεμβρίου. Η πόλη σκοπεύει να εκμεταλλευτεί με διαφορετικό τρόπο την περιοχή του λιμανιού στην οποία δέσποζε το κτίριο.

Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι κατεδάφισε με επιτυχία τους πύργους «Mina Plaza» στις 27 Νοεμβρίου, ως τμήμα του αναπτυξιακού έργου για το λιμάνι της πόλης.

Κτίριο κατεδαφίζεται και πλακώνει τον γερανό που το γκρέμιζε - Sputnik Ελλάδα
Κατεδάφιση σκέτη αποτυχία: Κτίριο πέφτει και πλακώνει τον εκσκαφέα - Βίντεο

Οι αρχές δήλωσαν ότι η κατεδάφιση των 144 ορόφων ολοκληρώθηκε με ασφάλεια μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Έξι τόνοι εκρηκτικών και περίπου 18.000 πυροκροτητές χρησιμοποιήθηκαν για το ομολογουμένως θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Gulf News.

«Ο δήμος του Αμπού Ντάμπι θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα συμμετέχοντα μέρη και το κοινό για τη συνεργασία και τη συμμόρφωσή τους με προληπτικά μέτρα ασφαλείας» έγραψαν οι αρχές στο Τwitter.

Μάλιστα, η εταιρεία που ανέλαβε την κατεδάφιση, η «Modal Properties», μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κτίριο που καταστράφηκε με εκρηκτικά.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала