Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Κεραμέως: Τα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων, τι αλλάζει στην τριτοβάθμια

© Φωτογραφία : SOOC / Nikos LibertasΝίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως - Sputnik Ελλάδα
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις τελευταίες εκτιμήσεις για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ως στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουάριου δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως. 

Η κα Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η απόφαση θα ληφθεί βάσει των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων και τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

«Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει ακόμη διασαφηνιστεί με ποια σειρά θα ανοίξουν οι βαθμίδες των σχολείων και πρόσθεσε πως αναφορικά με τους φοιτητές στην επαρχία που πληρώνουν ενοίκια, εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως.

Για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις η υπουργός παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της ύλης.

Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια

Το νέο σύστημα προβλέπει ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου. 

Η υπουργός παιδείας, ανέφερε πως σε κάποια πανεπιστήμιά η ελάχιστη βάση εισαγωγής μπορεί να είναι και πάνω από 10.

Επίσης, οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό, ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενές ημέρες.

Για τους απόφοιτους κολεγίων σημείωσε πως δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση, αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα και κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα. 

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала