Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σκωτία: Ευρώπη κράτα το φως αναμμένο θα επιστρέψουμε

© SputnikΔιαδήλωση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Διαδήλωση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας - Sputnik Ελλάδα
Με τη Μεγάλη Βρετανία να ολοκλήρωσε την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σκωτία δείχνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θεσμό.
Αν και η Μεγάλη Βρετανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή της από τον ευρωπαϊκό θεσμό, η Σκωτία από την πλευρά της φαίνεται πως δεν επιθυμεί τη αποχώρηση, αφού η πρώτη υπουργός, Νίκολα Στέρτζον, υποσχέθηκε με δήλωσή της την Παρασκευή πως η Σκωτία θα επιστρέψει στην ΕΕ σύντομα.
Με το τέλος του 2020, έληξε η μεταβατική περίοδος στις σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για τη σχέση μετά το Brexit μεταξύ του Λονδίνου και του ευρωπαϊκού μπλοκ.
«Η Σκωτία θα επιστρέψει σύντομα, Ευρώπη. Κρατήστε το φως αναμμένο», έγραψε η Στέρτζον στον λογαριασμό της στο Twitter.
Η Σκωτσέζα πολιτικός έχει πει επανειλημμένως πως, η Σκωτία είχε καταψηφίσει το Brexit το 2016 και η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε εναντίον της βούλησης του σκωτσέζικου λαού.
Διαδήλωση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γλασκώβης - Βίντεο
Επίσης, έχει ζητήσει να διεξαχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 2014, η Σκωτία στο πρώτο δημοψήφισμα, επέλεξε να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ήταν τότε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα εκείνων, που αντιτάχθηκαν στην πιθανή ανεξαρτησία, ήταν ότι η απόσχιση θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала