Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εσθονία: Παραίτηση του πρωθυπουργού Ράτας εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς

Βρείτε μας
Την παραίτησή του έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας μετά από σκάνδαλο με ακίνητα στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται.
Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι παραιτείται μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την ανάπτυξη ακινήτων στο Ταλίν, ανέφερε η κρατική Εσθονική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ERR).
Στις αρχές της εβδομάδας, ο εισαγγελέας της Εσθονίας δήλωσε ότι υποψιάζεται ότι το Κεντρικό Κόμμα (στο οποίο προεδρεύει ο Ράτας) και πέντε ακόμη άτομα εμπλέκονται σε μια υπόθεση διαφθοράς: το κόμμα φέρεται ότι έλαβε οικονομική υποστήριξη σε αντάλλαγμα για την έγκριση δανείου 39 εκατομμυρίων ευρώ (47,6 εκατομμύρια δολάρια) που ο κρατικός πιστωτικός οργανισμός της Εσθονίας KredEx παρείχε για την ανάπτυξη ακινήτων του Πόρτο Φράνκο.
«Οι υποψίες που κατατέθηκαν σήμερα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι σίγουρα ένοχος, αλλά αναπόφευκτα ρίχνει μια σοβαρή σκιά σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να δώσω, μέσω της παραίτησής μου, τη δυνατότητα να ρίξει φως σε όλες τις συνθήκες και να επιτύχει τη διαφάνεια, φαίνεται το μόνο σωστό πράγμα. Κάτω από συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής ηρεμίας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ανακριτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους επαγγελματικά και χωρίς προκατάληψη και θα αποδείξουν την οριστική αλήθεια και σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε ο Ράτας σε δημοσιογράφους.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε ότι, παρά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο δανεισμού, δεν ενημερώθηκε πλήρως για όλες τις λεπτομέρειες.
«Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι ως πρωθυπουργός, δεν έχω λάβει ούτε κακώς ούτε εν γνώσει μου λανθασμένη απόφαση. Όσο για σήμερα, έχω επικοινωνήσει τόσο με τον γενικό εισαγγελέα όσο και με την ISS (Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας), οι οποίοι και οι δύο επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν υποψίες για τον εαυτό μου. Ως αρχηγός της κυβέρνησης, δεν ένιωσα στην υπόθεση του Πόρτο Φράνκο ότι κάποιος υπουργός ή πολιτικό κόμμα είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση προς μια παράνομη κατεύθυνση» κατέληξε.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала