Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Στα «λευκά» έντυσε ο «Λέανδρος» τη Θεσσαλονίκη - Βίντεο, φωτογραφίες

© Sputnik / Φανή ΧαρίσηΘεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα
Οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν με τα παιδιά τους αλλά και τους τετράποδους φίλους τους στην παραλία για να απολαύσουν το χιόνι.
Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει μέσα στην πόλη. 
Λαμία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια σε Λάρισα, Τρίκαλα, Ήπειρο – Η εικόνα στους δρόμους - Βίντεο
Η επέλαση του «Λέανδρου» μέχρι στιγμής είναι ήπια και δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα, ενώ οι δρόμοι εντός της Θεσσαλονίκης είναι απόλυτα προσβάσιμοι.
Σύμφωνα με την γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου καθώς και ο επαρχιακός δρόμος Μελισσοχωριου-Ωραιοκαστρου ενώ στο επαρχιακό και αγροτικό δικτύου του Σοχού προς Μαυρούδα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Αρκετοί Θεσσαλονικείς κατέβηκαν με τα παιδιά τους αλλά και τους τετράποδους φίλους τους στην παραλία για να απολαύσουν την χιονόπτωση ενώ κάποιοι έπαιξαν χιονοπόλεμο καθώς το έστρωσε στα πάρκα του παραλιακού μετώπου. 
Επίσης χιονίζει σε όλους τους νόμους της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ όπως είπε στο Sputnik ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χάραλαμπος Στεργιάδης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
«Όλα τα μηχανήματα είναι έξω, γίνεται ρηψη αλατιού και προτεραιότητα δίνεται στα νοσοκομεία να είναι ανοικτά καθώς σήμερα άρχισαν και οι εμβολιασμοί» τόνισε ο κ. Στεργιαδης.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ρίξει στη «μάχη» του αποχιονισμού συνολικά 100 μηχανήματα εκ των οποίων τα 30 στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του νομού και τα υπόλοιπα στους άλλους έξι νομούς της Περιφέρειας ενώ διαθέτει και 14.000 τόνους αλάτι.
Στις προτεραιότητες της Πολιτικής Προστασίας είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί δρόμοι κομβικής σημασίας.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα έχοντας στη διάθεσή του 17 μηχανήματα για τον αποχιονισμό των δρόμων καθώς και 900 τόνους αλάτι.
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη που βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Θεσσαλονίκης δηλώνει πανέτοιμος για την αντιμετώπιση του χιονιά με 40 οχήματα εκ των οποίων 22 εκχιονιστικά μηχανήματα, περισσότερους από 2.000 τόνους αλάτι ενώ έχει διανείμει στις δημοτικές κοινότητες 1.500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους κατοίκους. 
Χιόνια στην Αττική - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Χιόνια στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - Βίντεο, φωτογραφίες
Έτοιμος είναι και ο Δήμος Νέαπολης-Συκεών με 15 μηχανήματα και 300 τόνους χύμα αλάτι ενώ σακούλες αλατιού έχουν διανεμηθεί σε περίπου 100 σημεία.
Με ένα μεγάλο εκχιονιστικό-αλατιέρα και άλλα δύο μικρότερα οχήματα και 300 τόνους αλάτι ο Δήμος Καλαμαριάς θα ριχτεί και αυτός στη μάχη του αποχιονισμού προκειμένου να μείνουν καθαροί και λειτουργικοί οι δρόμοι του.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνουν επίσης οι Δήμοι Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Εύοσμου- Κορδελιού, Θέρμης και Παύλου Μελά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала