- Sputnik Ελλάδα
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Αυγενάκης για καταγγελία Μπεκατώρου: «Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού θα το πάμε μέχρι τέλους»

© Φωτογραφία : Twitter / Lefteris AvgenakisΟ Λευτέρης Αυγενάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.
Για την αντιμετώπιση φαινομένων κάθε μορφής βίας και κατάχρησης εξουσίας στον ελληνικό αθλητισμό συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.
Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου - Sputnik Ελλάδα
Αθλητικά
Προπονητής Μπεκατώρου: Τι μου είπε η Σοφία μετά τις αποκαλύψεις - «Θα αντιδρούσα έντονα τότε»
Η πρόεδρος του ΣΟΕ Εύη Μωραϊτίδου και το μέλος του ΔΣ Αγγελική Καραπατάκη ενημέρωσαν για την πρόταση των Ολυμπιονικών να δημιουργηθεί «Επιτροπή Αντιμετώπισης Φαινομένων Βίας και Ρατσισμού».

«Να μην αφήσουμε κανένα στόμα κλειστό»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και του Νίκου Κακλαμανάκη δεν τους αφήνουν αδιάφορους.
H Σοφία Μπεκατώρου - Sputnik Ελλάδα
Αθλητικά
Σοφία Μπεκατώρου: Η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος, η πρώτη Ελληνίδα κυβερνήτρια, η πρώτη που μίλησε...
«Είμαστε αποφασισμένοι, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού να το πάμε μέχρι τέλους. Να μην αφήσουμε κανένα στόμα κλειστό και κυρίως να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η νέα γενιά αθλητών να βρει ένα πιο καθαρό περιβάλλον και να απολαύσει τις πραγματικές αξίες και τα οφέλη της ενασχόλησης με τον Αθλητισμό. Ήδη, με απόφασή μου σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή και παύει κάθε χρηματοδότηση προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες» ανέφερε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε όλο το τοπίο»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε στη συνέχεια πως η Αρχή Διαφάνειας ξεκινά έλεγχο προς όλα τα μήκη και πλάτη της διοικήσεως της ομοσπονδίας, όσα χρόνια εκείνη κρίνει, ώστε να αποκαλυφθεί τυχόν κακή διαχείριση των χρημάτων που έφταναν στα ταμεία της.
«Επιπρόσθετα η αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με τα Πόθεν Έσχες, ήδη με αίτημά μου, ξεκινά έλεγχο για να δει και σε αυτό το επίπεδο τυχόν προβλήματα ή εκκρεμότητες που υπάρχουν από τους μακροχρόνια διοικούντες τη συγκεκριμένη ομοσπονδία. Αντίστοιχοι, βεβαίως έλεγχοι, έχουν παραγγελθεί και έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες ομοσπονδίες και σε άλλους φορείς και δομές του Αθλητισμού. Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε όλο το τοπίο. Δεν είναι στόχος μας να εκδικηθούμε κανέναν, από την άλλη όμως δεν θα αφήσουμε καμία καταγγελία, καμία σκιά στο χώρο του Αθλητισμού» τόνισε.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους. Και σε αυτή την προσπάθεια χαιρόμαστε που έχουμε μαζί μας το μεγάλο, το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας. Να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουμε τον χώρο αυτό πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο, ικανό να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα παιδιά, ικανό να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να εξελίσσονται στην αθλητική οικογένεια, βάσει της αξίας και της δυνατότητας της οποίας έχουν και όχι των σχέσεων ή της βοήθειας, ή των παροτρύνσεων, με σκοτεινούς περίεργους τρόπους από διαφόρους παράγοντες.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα
Αθλητικά
Αυγενάκης: Σε κάποιες ομοσπονδίες η κατάσταση είναι ομιχλώδης και βρωμερή

«Σπάστε τη Σιωπή». Ακολουθήστε το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου

Επίσης, θα ξεκινήσει μια καμπάνια που θα αναδείξει τα καλά στοιχεία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και θα παροτρύνει τις οικογένειες και τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να γευτούν και να κάνουν κομμάτι του χαρακτήρα τους τις αξίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό.
Η καμπάνια θα έχει και μια άλλη πτυχή: «Σπάστε τη Σιωπή». Ακολουθήστε το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου. Μιλήστε Δυνατά, εφόσον έχετε υποστεί κακοποίηση. Και η κακοποίηση δεν είναι μόνο η σεξουαλική. Είναι η λεκτική, είναι η ψυχολογική.
Η δεύτερη απόφαση είναι να συστήσουν μια Επιτροπή άμεσα τα δύο Υπουργεία, με τη συμμετοχή και ως αιχμή του δόρατος σε αυτή την πρωτοβουλία, τους ίδιους τους Ολυμπιονίκες μας, ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες και στοιχεία προς την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία αφενός και αφετέρου δράσεις προς την κοινωνία των πολιτών. Και κυρίως προς τη νέα γενιά και στα σχολεία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала