Δένδιας για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης: Ιστορική στιγμή - Θα συμπεριλάβει και τα ανατολικά Κρήτης

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΟ υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας - Sputnik Ελλάδα
Στην ιστορικότητα των στιγμή στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της εισήγησης του νομοσχεδίου περί καθορισμού του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης.
Στην «ιστορικότητα» των στιγμών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου περί καθορισμού του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο. 
Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «ιδιαίτερη τιμή» για τον ίδιο να εισηγείται αυτό το νομοθέτημα και έκανε λόγο για την «πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947. Πρόκειται για μία έκταση 10.079 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εάν προσθέσει κανείς και το κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα». 
Ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Πηγές ΥΠΕΞ στο Sputnik: «Κανείς δεν θα αντιδράσει για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο»
«Αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύνολο της χώρας είναι περί τα 135.0000, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της επέκτασής αυτής» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός σημείωσε πως η διεύρυνση δεν θα περιοριστεί μόνο στο νότιο τμήμα αλλά θα συμπεριλάβει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης.
«Όσον αφορά στην Κρήτη, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό, (σ.σ. το νησί) περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ' αυτού» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Εξαιρετικά σημαντικό» χαρακτήρισε το ότι το νομοθέτημα «συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων του εθνικού Κοινοβουλίου».
«Νομίζω ότι η στιγμή έχει στοιχεία ιστορικότητας» είπε και ευχαρίστησε τη Βουλή για τη «θερμή υποστήριξη».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала