Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

«Η ΕΕ λόγω συμφερόντων δεν αγόρασε εμβόλια από Ρωσία, Κίνα, Ινδία - Εγκληματική πολιτική ευθύνη»

© AFP 2023 / CHAIDEER MAHYUDDINΤο κινεζικό εμβόλιο Sinovac
Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac - Sputnik Ελλάδα
«Εξυπηρετώντας ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και γεωστρατηγικές επιδιώξεις, η ηγεσία της ΕΕ δεν αγόρασε αποτελεσματικά κι ασφαλή εμβόλια από άλλες πηγές, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία» καταγγέλλει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης.
Μετά και τις ανακοινώσεις των πολυεθνικών Pfizer και ΑstraΖeneca για καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ, έχουν προκληθεί σοβαρές ελλείψεις και χαοτικές καταστάσεις στις διαδικασίες εμβολιασμού των ευρωπαϊκών λαών.
«Η επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου της ΕΕ για συλλογική ανοσία το ερχόμενο Φθινόπωρο, μέσω του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της, φαίνεται ανέφικτη. Η πρακτική, πλέον, που επικρατεί για τα εμβόλια ανάμεσα σε χώρες-μέλη της ΕΕ και γενικότερα ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη είναι "ο σώζων εαυτόν σωθήτω!" ενώ οι φτωχές χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά» τονίζει στο Sputnik ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης,
Πρόκειται για έναν από τους Έλληνες πολιτικούς που παρακολουθούν στενά το «μέτωπο» του πολέμου και θέατρο του παραλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ με τα εμβόλια.
Ρωσικό εμβόλιο - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Εμβόλιο Astra Zeneca: Προκαλεί φόβο η διακοπή των δοκιμών; - Τι γίνεται με το ρωσικό Sputnik V
«Οι πολιτικές ευθύνες των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ γι’ αυτήν την κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής των λαών της Ευρώπης είναι εγκληματικές» προσθέτει, «γιατί η ΕΕ, με κριτήριο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων και ιδεολογικών και γεωστρατηγικών επιδιώξεων των πιο πλούσιων χωρών-μελών της επέλεξε να υπογράψει συμβόλαια αγοράς εμβολίων μονομερώς με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης».
«Δεν αγόρασε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια από άλλες πηγές (Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.λπ.)» συνεχίζει. «Μάλιστα δέσμευσε κιόλας τις χώρες–μέλη της να μην μπορούν, για την κάλυψη των ελλείψεων και τη συμπλήρωση των αναγκών τους, να αγοράσουν από μόνες τους εμβόλια ούτε από τις συγκεκριμένες πολυεθνικές της Δύσης, ούτε από άλλες εναλλακτικές πηγές» καταγγέλλει ο πρώην υπουργός, «ενώ την ίδια ώρα η ΕΕ έκλεινε τα μάτια και τα αυτιά της σε καταγγελίες για διμερείς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι πλούσιων χωρών μελών της (π.χ. Γερμανίας) για αγορές εμβολίων».
Ένα ακόμη μελανό σημείο στο αλαλούμ με τα εμβόλια, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, είναι ότι «η ΕΕ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ούτε καν στοιχειώδεις πληροφορίες για τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες κατασκευής εμβολίων, παρά τις πιέσεις που δέχεται από μέσα μαζικής ενημέρωσης, κοινωνικά κινήματα και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, που απαιτούν πλήρη διαφάνεια».
Έφθασαν τα πρώτα εμβόλια στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Η Γερμανία υπέρ των περιορισμών στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ
Υπάρχουν κι άλλες «παρενέργειες» όμως, στη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη με το φιάσκο των εμβολίων και με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.
«Έχουν οδηγηθεί κυβερνήσεις χωρών–μελών της να επιστρατεύσουν μεθόδους κάλυψης των ελλείψεων τους σε εμβόλια, είτε με το συνδυασμό δόσεων από διαφορετικές εταιρείες, είτε με την επιμήκυνση του χρόνου μεταξύ των δύο δόσεων, χωρίς ακόμα να έχουν πάρει απαντήσεις από την ιατρική επιστήμη για την αποτελεσματικότητα αυτών των κινήσεών τους, όσον αφορά την επίτευξη ανοσίας» επισημαίνει ο συνομιλητής μας.

Η ΕΕ με το φιάσκο των εμβολίων αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί στο καλύτερο

«Η ΕΕ με τον τρόπο, που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού, με αποκορύφωμα το φιάσκο των εμβολίων, εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών ανάμεσα σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και ανάμεσα σε χώρες-μέλη της, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά και, δυστυχώς, σε βάρος της υγείας και της ζωής των λαών της Ευρώπης, ότι δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί προς το καλύτερο» συνοψίζει ο κ. Στρατούλης.
Πρεμιέρα για την «Επιχείρηση Ελευθερία»: Στην Αθήνα το εμβόλιο - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Ανησυχία για τις καθυστερήσεις με τα εμβόλια: «Να γίνουν συμφωνίες με τρίτες χώρες εκτός ΕΕ»
«Αυτό που χρειάζεται είναι η ανατροπή της και η αντικατάστασή της από μία νέα ισότιμη και αμοιβαία συμφέρουσα συνεργασία και ένωση λαών και κυρίαρχων χωρών ολόκληρης της Ευρώπης. Τα προγράμματα των εμβολιασμών, δυστυχώς, έχουν καθοριστεί από τους εθνικούς ανταγωνισμούς και από τα επιδιωκόμενα κέρδη των πολυεθνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων της Δύσης, όχι από τις κοινωνικές ανάγκες ή τις καθολικές ανάγκες της ανθρωπότητας, αφού δεν διασφαλίστηκε η παγκόσμια συνεργασία για την παραγωγή και τη διανομή της» τονίζει.
«Η πνευματική ιδιοκτησία του εμβολίου (πατέντα) πρέπει να είναι» υπογραμμίζει «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Η λύση, που θα κάλυπτε όλες τις ανθρώπινες ανάγκες για εμβόλια και σε πλούσιες και σε φτωχές χώρες, θα ήταν η δωρεάν διάθεση τους χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (πατέντες)».

Η ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει εμβόλια κι από Ρωσία, Κίνα, Ινδία

Βαραίνουν ευθύνες και την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα του εμβολιασμού που γίνεται με το σταγονόμετρο; «Ναι» απαντά ο κ. Παπαδημούλης.
Lockdown στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Κορονοϊός: Οι περιοχές που δημιουργούν ανησυχία - Τι είπε ο Κικίλιας για καθυστερήσεις στα εμβόλια
«Απέτυχε (σ.σ. η κυβέρνηση) να ανταποκριθεί στις ανάγκες για τον εφοδιασμό με τον αναγκαίο αριθμό εμβολίων, αλλά και στην οργάνωση των διαδικασιών για την πραγματοποίησή του. Για να καλύψει άμεσα τις ελλείψεις σε εμβόλια θα πρέπει να αγοράσει εμβόλια και από εναλλακτικές πηγές (Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.λπ.) σταματώντας να συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι της απομόνωσης της Ρωσίας από τη Δύση, σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας» ξεκαθαρίζει.
Το εμβόλιο μόνο του δεν φτάνει, παρ' όλα αυτά, παραδέχεται ο συνομιλητής μας. «Χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προστατευτικά υγειονομικά μέσα. Μαζική διενέργεια δωρεάν και συνταγογραφούμενων tests διάγνωσης του κορονοϊού. Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Μέτρα υγειονομικής προστασίας και ελέγχους στους χώρους εργασίας» καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала