Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εμβόλια στην Ελλάδα: Πώς κλείνουμε ραντεβού

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos TsakalidisΕμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα
Με τέσσερις τρόπους μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID-19.
Η διαδικασία εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 έχει αρχίσει και στη χώρα μας και έτσι όσοι πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να κλείσουν το σχετικό ραντεβού με έναν εκ των τεσσάρων διαθέσιμων τρόπων.

Οι τρόποι ορισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό

Για όσους μάλιστα επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμοι τρόποι για να καθίσουν στην καρέκλα κάποιου εμβολιαστικού κέντρου.
Αυτοί είναι οι εξής:
  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr: Μπαίνοντας στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, που ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.
Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό και έναν QR code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει το εμβόλιο. 
Το εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Γερμανία: Μπέρδεψαν τα ποσοστά για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca
Επίσης, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.
Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала