Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εκπρόσωπος Κομισιόν στο Sputnik: Συνεχίζονται οι επαφές Ρωσίας-ΕΕ για το ρωσικό εμβόλιο

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΚομισιόν
Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Συνεχίζονται οι επαφές Ρωσίας-ΕΕ για την απόκτηση του ρωσικού εμβολίου. Τι δηλώνει στο Sputnik ο Στέφαν Ντε Κεερσμάκερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υγεία, την ασφάλεια των τροφίμων και τις μεταφορές.
Ανοιχτός είναι ο δίαυλος επικοινωνίας Ρωσίας και ΕΕ για το ενδεχόμενο απόκτησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
«Οι επαφές συνεχίζονται μεταξύ του ρώσου κατασκευαστή και του Ευρωπαϊκoύ Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)» εξηγεί στο Sputnik ο Στέφαν Ντε Κεερσμάκερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία, την Ασφάλεια των Τροφίμων και τις Μεταφορές, κληθείς να σχολιάσει για το πότε αναμένεται να εξεταστεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Pfizer - BioNTech εμβόλιο - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
«Η Ελλάδα να μην λειτουργεί σαν γερμανικό προτεκτοράτο - Συνεργασίες με τρίτες χώρες για εμβόλια»
Μετά τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων και τον «πόλεμο» των φαρμακευτικών με την ΕΕ, τίθεται γενικότερα ως ερώτημα το εάν οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμφωνίας με τρίτα κράτη όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Κούβα για την παροχή εμβολίων. 
Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε ότι από τη στρατηγική για τα εμβόλια της ΕΕ, καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των παραγωγών εμβολίων.
«Εφιστώ την προσοχή σας στο ότι οι παραγωγοί των εμβολίων πρέπει να έχουν τις απαραίτητες παραγωγικές ικανότητες μέσα στην ΕΕ» τόνισε.
Τέλος, επισήμανε ότι η ΕΕ συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες για την έγκαιρη παράδοση των δόσεων εμβολίων που έχουν δεσμευτεί βάσει των συμβάσεων.
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Νέα σύγκρουση ΕΕ-AstraZeneca πριν την απόφαση του EMA: «Δεν υπάρχουν παρακάμψεις στην έγκριση»
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι χάρη στην κοινή προσπάθεια στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια, θα διασφαλίσουμε τις απαραίτητες δόσεις εμβολίου για τους εμβολιασμούς στα κράτη-μέλη» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει την ΕΕ με 100 εκατ. δόσεις

Από την πλευρά της, η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V -ποσότητα αρκετή για να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι κατά του κορονοϊού- το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
Παράλληλα η ρωσική πλευρά εκτιμά ότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ, θα αποφασίσει για το αν θα δώσει το «πράσινο φως» για τη διάθεση του εμβολίου τον Φεβρουάριο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала