Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μισοί Ουκρανοί διαφωνούν με την απαγόρευση μετάδοσης ρωσικών καναλιών στη χώρα

CC0 / / Τηλεόραση
Τηλεόραση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2021
Βρείτε μας
Δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Ουκρανία αποκαλύπτει πως οι μισοί Ουκρανοί διαφωνούν με την απαγόρευση μετάδοσης ρωσικών καναλιών στη χώρα.
Δημοσκόπηση η οποία αποκάλυψε πως περίπου το 50% των κατοίκων θεωρούν λάθος την απαγόρευση των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών στη χώρα και πολλοί τηλεθεατές θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση στα ρωσικά, διενεργήθηκε στην Ουκρανία από το Κέντρο Κοινωνικής Παρακολούθησης.

Οι μισοί Ουκρανοί αντίθετοι με την απαγόρευση ρωσικών σταθμών και ταινιών

Η απαγόρευση ορισμένων ρωσικών ταινιών και ηθοποιών θεωρείται λάθος από το 53,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 49,9% πιστεύει ότι η απαγόρευση των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών στην Ουκρανία είναι επίσης λάθος.
Περισσότερο από το 39% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση δήλωσαν πως θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στα ρωσικά όσο και στα ουκρανικά. Μόνο το 17%  είπε ότι ήθελαν να παρακολουθούν τηλεόραση μόνο στα ουκρανικά.
Η Ουκρανική γλώσσα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.05.2019
Ουκρανία: Ο γλωσσικός φασισμός κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα...τσακίζει!

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί κάνουν λόγο για περιορισμό στα δικαιώματα

Περίπου το 48% των Ουκρανών πιστεύουν ότι η απαγόρευση των ρωσικών κοινωνικών μέσων περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε περισσότερους από 3.000 κατοίκους της Ουκρανίας, με εξαίρεση εκείνους που ζούσαν στη νοτιοανατολική περιοχή Ντονμπάς. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Κοινωνικής Παρακολούθησης τη Δευτέρα.

Νόμος για υποχρεωτική χρήση της ουκρανικής γλώσσας

Τον Μάιο του 2019, ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε έναν νέο νόμο περί γλώσσας, που επέκτεινε τη χρήση της ουκρανικής γλώσσας στη δημόσια ζωή. Ο νόμος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της ουκρανικής γλώσσας για κρατικές και τοπικές αρχές, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τον τομέα των υπηρεσιών.
Η Μόσχα επέκρινε τα νομοθετικά μέτρα που έλαβε το Κίεβο, υποστηρίζοντας πως στοχεύουν τη ρωσική γλώσσα, η οποία ομιλείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών υπηκόων και είναι η μητρική γλώσσα πολλών από αυτούς.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ χαρακτήρισε την πρόσφατα εγκριθείσα νομοθεσία του Κιέβου που διατάζει τον τομέα των υπηρεσιών να στραφεί αποκλειστικά στη χρήση της ουκρανικής γλώσσας ως συνέχεια των ρωσοφοβικών ενεργειών από πολιτικούς που λαμβάνουν οδηγίες από τις ΗΠΑ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала