Σύγκριση των πιο γνωστών εμβολίων κατά της COVID-19

Στη μάχη για τον κορονοϊό έχουν μπει και τα εμβόλια που δημιουργήσαν φαρμακευτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Το Sputnik συγκέντρωσε τα πιο γνωστά εμβόλια και σύγκρινε τη «δράση» τους.

Εννέα είναι τα πιο γνωστά εμβόλια για τον κορονοϊό ενώ ανάμεσα τους είναι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το εμβόλιο της Pfizer αλλά και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η αποτελεσματικότητα και των τριών εμβολίων ξεπερνάει το 90% ενώ το πιο «άγνωστο» είναι το CanSino της Κίνας. Αυτό που είναι πιο δύσκολο- όσον αφορά τις συνθήκες- για να αποθηκευτεί είναι το εμβόλιο της Pfizer, μιας και διατηρείται σε θερμοκρασίες από -60 έως και -80.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα πολλές χώρες- ανάμεσα τους και η Ελλάδα- έχουν «μπλοκάρει» το εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Το πιο ακριβό εμβόλιο είναι της Moderna με τη δόση να κοστίζει 37 ευρώ ενώ τα πιο φθηνά είναι το Sputnik V και αυτό της AstraZeneca που η τιμή τους δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Δείτε στο παραπάνω γράφημα όσα πρέπει να ξέρετε για τα εμβόλια του κορονοϊού από τη χώρα προέλευσης και τη «συνταγή» μέχρι και τη διάρκεια προστασίας από την COVID-19.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала