Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέο σύστημα της ΕΥΠ: Θα παρακολουθεί Viber και WhatsApp

CC0 / / WhatsApp
WhatsApp - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.02.2021
Τη δυνατότητα χαρτογράφησης συνομιλιών μέσων διαδικτυακών εφαρμογών όπως το Viber και το WhatsApp αποκτούν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Νέο, σύγχρονο σύστημα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις θα αποκτήσουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες θα μπορούν να καταγράφουν χιλιάδες συνομιλίες που θα γίνονται και μέσω Viber, WhatsApp, Signal και άλλες παρόμοιες εφαρμογές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα Σαββατοκύριακο» εταιρεία με έδρα το Μιλάνο έχει προκριθεί για να αναλάβει το «στήσιμο» του συστήματος για λογαριασμό της ΕΥΠ.
Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοια συστήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και άλλες χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος εκτιμάται στα 6.200.000 ευρώ. 
Δικαστήριο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.02.2021
Ελλάδα
Υπάλληλος της ΕΥΠ κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος για σεξουαλική παρενόχληση
Το σύστημα που διαθέτει σήμερα η ΕΥΠ καθώς και τα συστήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα θα συμβάλλει καταλυτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εφαρμογές που είναι δύσκολο έως και αδύνατον να παρακολουθηθούν.
Η προηγμένη τεχνολογία θα παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές του συστήματος να παρακολουθούν και να καταγράφουν ακόμα και 1.100 «στόχους» κινητής τηλεφωνίας και 500 στόχους, ταυτόχρονα.
Επίσης, θα μπορούν να εντοπίζονται με ευκολία οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο «στόχος», ακόμη και το ποιο προφίλ ή ποια προφίλ χρησιμοποιεί στο Facebook μέσω του κινητού του, κάτι που δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα.
Η χαρτογράφηση των διαδικτυακών κλήσεων και επαφών θα προσφέρει ξεκάθαρη εικόνα προσώπων και διασυνδέσεων, ακόμη και αν αλλάζουν οι αλγόριθμοι. Αρκεί να σημειωθεί ότι η διαρκής αλλαγή των αλγορίθμων ήταν αυτή που μέχρι σήμερα δυσκόλευε τις αρχές στις παρακολουθήσεις τέτοιων εφαρμογών.
Προσφορές για το συγκεκριμένο σύστημα είχαν υποβάλλει δύο ιταλικές, μία καναδική και δύο ισραηλινές εταιρείες, τέσσερις εκ των οποίων αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала