Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μετά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έρχονται και τα COVID-pass για τις συναυλίες;

© Φωτογραφία : Georgia Nikoletou/SOOC Φεστιβάλ Χρωμάτων στην Αθήνα, 29 Ιουνίου, 2019
 Φεστιβάλ Χρωμάτων στην Αθήνα, 29 Ιουνίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.02.2021
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας οπωσδήποτε όσον αφορά τα ταξίδια όπως συμφώνησαν ήδη οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Τι θα γίνει όμως με όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια συναυλία; Θα ισχύσει το COVID-pass;
Μετά την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών για την χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα κάνει όπως είπαν εφικτά τα ταξίδια για τους πολίτες της ΕΕ, στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία την οποία παρακολούθησαν μόνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί. 
Το COVID-pass φαίνεται ότι θα μπει στην ζωή μας τόσο στα ταξίδια όσο και άλλες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα οι συναυλίες και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η Κατερίνα Σταματάκη είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) και μιλώντας στο Sputnik τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει συζήτηση μεταξύ του Συνδέσμου και των αρμόδιων υπουργείου περί χρήσης COVID-pass για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια συναυλία ή άλλη πολιτιστική παράσταση ωστόσο όπως είπε ένα θέμα που πρέπει η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις.
«Εμείς περιμένουμε μια κυβερνητική τοποθέτηση από τα αρμόδια υπουργεία και κυρίως το Υπουργείο Πολιτισμού, αν είναι να καθιερωθεί και στην Ελλάδα το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την παρακολούθηση των θεαμάτων. Αν υπάρξει τέτοια κυβερνητική απόφαση, εμείς αναγκαστικά θα συμμορφωθούμε με αυτή. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για προσωπικούς λόγους -είτε λόγους υγείας, είτε ιδεολογικούς- έχουν μια αντίθετη τοποθέτηση έναντι του εμβολιασμού. Ενδεχομένως, αυτό που θα εξυπηρετούσε σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι να κάνουν ένα μοριακό τεστ 72 ωρών για μπορούμε να τους περνάμε στη συναυλία» είπε η κα Σταματάκη.
Ταξιδιώτης με μάσκα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.02.2021
Ελλάδα
Ο Θεοχάρης διαβεβαιώνει τους Βρετανούς: Στην Ελλάδα μπορούν να έρθουν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί
Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι αν το φετινό καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολίων προκειμένου μέχρι τις αρχές καλοκαιριού οπότε αρχίζει και η περίοδος των συναυλιών να έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
«Ενδεχομένως και για αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στη χώρα μας η συζήτηση περί του πιστοποιητικού. Εμείς που μιλάμε πολύ συχνά με τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουμε κάποια σχετική ενημέρωση ότι δηλαδή θα έχουμε COVID-pass για τις συναυλίες του καλοκαιριού. Είμαστε σε αναμονή» ανέφερε.
Η κα Σταματάκη όπως και όλος ο κλάδος αναμένει πότε οι αρμόδιες αρχές θα ανάψουν το πράσινο φως για τη διοργάνωση των θερινών συναυλιών και των άλλων θεαμάτων και όπως διαβεβαίωσε οι καλλιτέχνες είναι πανέτοιμοι για τη θερινή περίοδο.
Τόνισε ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα εξαρτηθούν από τη χωρητικότητα των θεατών που θα επιτραπεί αν θα είναι στο 50% ή στο 75% ενώ ανέφερε ότι έχει τεθεί αίτημα προς την κυβέρνηση να επιχορηγηθούν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες έτσι ώστε να παραμείνουν σε καλές τιμές τα εισιτήρια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ούτε και φέτος αλλά ούτε και το 2022 δεν θα έχουμε παγκόσμιες tour καλλιτεχνών αφού όπως είπε η κα Σταματάκη τέτοιες διοργανώσεις όπως έχει ανακοινωθεί θα γίνουν από το 2023 και μετά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала