Μπαλέτο μέσα σε φούσκες: Όταν ο κορονοϊός εμπνέει την τέχνη

Ένας Γερμανός καλλιτέχνης αναδεικνύει τις δυσκολίες της πανδημίας κάνοντας μια φωτογράφιση με μοντέλα, το μπαλέτο και τη φιλαρμονική ορχήστρα της Στουτγκάρδης.
Το έργο τέχνης του καλλιτέχνη Florian Mehnert πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικές αποστάσεις λόγω κορονοϊού επηρεάζουν τους ανθρώπους και πόσο σημαντική είναι η εγγύτητα ως συστατικό της κοινωνικής συνύπαρξης.
Ο Mehnert χρησιμοποίησε τεράστιες φούσκες από PVC στις οποίες μπήκαν οι χορευτές και τους ζήτησε να ποζάρουν σαν να συμμετείχαν σε παράσταση.
Μπαλαρίνες, μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί, με τα κοστούμια τους δείχνουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται». - Sputnik Ελλάδα
1/10
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
© AP Photo / Sebastian Gollnow / DpaΟ καλλιτέχνης Florian Mehnert, στο κέντρο, στέκεται με την οθόνη του υπολογιστή του μπροστά από τους πρώτους σολίστ και άλλους συμμετέχοντες του μπαλέτου της Στουτγάρδης.
Ο καλλιτέχνης Florian Mehnert, στο κέντρο, στέκεται με την οθόνη του υπολογιστή του μπροστά από τους πρώτους σολίστ και άλλους συμμετέχοντες του μπαλέτου της Στουτγάρδης. - Sputnik Ελλάδα
2/10
Ο καλλιτέχνης Florian Mehnert, στο κέντρο, στέκεται με την οθόνη του υπολογιστή του μπροστά από τους πρώτους σολίστ και άλλους συμμετέχοντες του μπαλέτου της Στουτγάρδης.
© AP Photo / Sebastian Gollnow / DpaΗ Anna Osadcenko, πρώτη σολίστ του μπαλέτου της Στουτγάρδης, κρατά τα αυτιά της κλειστά καθώς μια μπάλα PVC φουσκώνει γύρω της κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δράσης με τίτλο «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται» από τον καλλιτέχνη Florian Mehnert στο John Cranko School, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
Η Anna Osadcenko, πρώτη σολίστ του μπαλέτου της Στουτγάρδης, κρατά τα αυτιά της κλειστά καθώς μια μπάλα PVC φουσκώνει γύρω της κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δράσης με τίτλο «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται» από τον καλλιτέχνη Florian Mehnert στο John Cranko School, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. - Sputnik Ελλάδα
3/10
Η Anna Osadcenko, πρώτη σολίστ του μπαλέτου της Στουτγάρδης, κρατά τα αυτιά της κλειστά καθώς μια μπάλα PVC φουσκώνει γύρω της κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δράσης με τίτλο «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται» από τον καλλιτέχνη Florian Mehnert στο John Cranko School, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται». - Sputnik Ελλάδα
4/10
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟ καλλιτέχνης Florian Mehnert και ο χορευτής του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Ο καλλιτέχνης Florian Mehnert και ο χορευτής του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση  «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται». - Sputnik Ελλάδα
5/10
Ο καλλιτέχνης Florian Mehnert και ο χορευτής του Μπαλέτου της Στουτγάρδης Friedemann Vogel συμμετέχουν στην παράσταση «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης συμμετέχουν στην παράσταση της σχολής John Cranko στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης συμμετέχουν στην παράσταση της σχολής John Cranko στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. - Sputnik Ελλάδα
6/10
Οι χορευτές του Μπαλέτου της Στουτγάρδης συμμετέχουν στην παράσταση της σχολής John Cranko στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.
© REUTERS / Ralph OrlowskiΗ χορεύτρια Elisa Badenes και ο σκηνοθέτης συμμετέχουν στην παράσταση που λαμβάνει χώρα μέσα σε φούσκες.
Η χορεύτρια  Elisa Badenes και ο σκηνοθέτης συμμετέχουν στην παράσταση που λαμβάνει χώρα μέσα σε φούσκες. - Sputnik Ελλάδα
7/10
Η χορεύτρια Elisa Badenes και ο σκηνοθέτης συμμετέχουν στην παράσταση που λαμβάνει χώρα μέσα σε φούσκες.
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟ καλλιτέχνης πίσω από την ιδέα της παράστασης στη Στουτγάρδη που για πρώτη φορά βάζει τους χορευτές μέσα στη φούσκα.
Ο καλλιτέχνης πίσω από την ιδέα της παράστασης στη Στουτγάρδη που για πρώτη φορά βάζει τους χορευτές μέσα στη φούσκα. - Sputnik Ελλάδα
8/10
Ο καλλιτέχνης πίσω από την ιδέα της παράστασης στη Στουτγάρδη που για πρώτη φορά βάζει τους χορευτές μέσα στη φούσκα.
© REUTERS / Ralph OrlowskiΟι χορευτές του Μπαλέτου Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχοντες της παράστασης «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Οι χορευτές του Μπαλέτου Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχοντες της παράστασης  «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται». - Sputnik Ελλάδα
9/10
Οι χορευτές του Μπαλέτου Elisa Badenes και Friedemann Vogel συμμετέχοντες της παράστασης «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
© REUTERS / Ralph OrlowskiΣτιγμιότυπο από την παράσταση μπαλέτου «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Στιγμιότυπο από την παράσταση μπαλέτου  «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται». - Sputnik Ελλάδα
10/10
Στιγμιότυπο από την παράσταση μπαλέτου «Όταν οι κοινωνικές αποστάσεις στοιβάζονται».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала