https://sputniknews.gr/20210302/nikolaou-o-koufontinas-den-mporei-na-gyrisei-ston-korydallo---einai-fylaki-ypodikon-9776669.html
Νικολάου: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γυρίσει Κορυδαλλό - Τον Σεπτέμβριο ας κάνει αίτηση απόλυσης
Νικολάου: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γυρίσει Κορυδαλλό - Τον Σεπτέμβριο ας κάνει αίτηση απόλυσης
Την εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή χωρίς να κάνει απεργία πείνας εξέφρασε η γενική... 02.03.2021, Sputnik Ελλάδα
2021-03-02T10:08+0200
2021-03-02T10:08+0200
2021-03-02T12:13+0200
απεργία πείνας
σοφία νικολάου
δημήτρης κουφοντίνας
ελλάδα
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/22/14/221434_0:179:2249:1452_1920x0_80_0_0_386984b7091ebdf55660ec1f02a06b47.jpg
Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως είπε, ο Κουφοντίνας «θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας».Παράλληλα, διερωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο γίνεται η απεργία πείνας από τη στιγμή που «τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης».Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Κουφοντίνας «δεν μπορεί να γυρίσει στον Κορυδαλλό διότι είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο κρατούμενος παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο και διευκρίνισε ότι δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Σε ό,τι αφορά την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή και έχει επαφή με το περιβάλλον. Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμαΑπό την πλευρά της, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ τόνισε ότι ο εντολέας της βρίσκεται «στα όρια ζωής και θανάτου» και «λίγο πριν το κώμα».Παράλληλα, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της Σοφίας Νικολάου ότι όλα τα χαρτιά που χρειάζονται προκειμένου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να υπερασπιστούν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι στα χέρια τους «εδώ και πολλές ημέρες» και παρόλα αυτά δεν το κάνουν και ο πελάτης της επιμένει στην απεργία πείνας απάντησε πως «είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα».Σύμφωνα με την ίδια, δεν της έχουν κοινοποιήσει αποφάσεις, παρά μόνο χαρτιά τα οποία παραπέμπουν στις αποφάσεις: «Οι ίδιες οι αποφάσεις δεν μου έχουν κοινοποιηθεί» τονίζει μιλώντας στο OPEN.Η ίδια γνωστοποίησε επίσης ότι στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό:Σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Επίσης, είπε πως αγνοήθηκε και η δεύτερη που απέστειλε ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα.
https://sputniknews.gr/20210302/tsiaras-gia-ypothesi-koufontina--den-einai-dynaton-na-ekviazei-gia-to-pou-tha-einai-fylakismenos-9776411.html
https://sputniknews.gr/20210228/kourtovik-pseudontai-osoi-lene-oti-o-koufontinas-epilegei-tin-autoheiria-9763886.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/22/14/221434_0:85:2249:1500_1920x0_80_0_0_09313d5d8b8ae24483e8f386935c5d7b.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
απεργία πείνας, σοφία νικολάου, δημήτρης κουφοντίνας
Νικολάου: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γυρίσει Κορυδαλλό - Τον Σεπτέμβριο ας κάνει αίτηση απόλυσης
10:08 02.03.2021 (Ανανεώθηκε: 12:13 02.03.2021) Την εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή χωρίς να κάνει απεργία πείνας εξέφρασε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.
Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως είπε, ο Κουφοντίνας «θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας».
«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί;» είπε η κα Νικολάου.
Παράλληλα, διερωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο γίνεται η απεργία πείνας από τη στιγμή που «τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Κουφοντίνας «δεν μπορεί να γυρίσει στον Κορυδαλλό διότι είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν».
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο κρατούμενος παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο και διευκρίνισε ότι δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του.
Σε ό,τι αφορά την υγεία του
Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή και έχει επαφή με το περιβάλλον.
Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα
Από την πλευρά της, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ τόνισε ότι ο εντολέας της βρίσκεται «στα όρια ζωής και θανάτου» και «λίγο πριν το κώμα».
Παράλληλα, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της Σοφίας Νικολάου ότι όλα τα χαρτιά που χρειάζονται προκειμένου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να υπερασπιστούν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι στα χέρια τους «εδώ και πολλές ημέρες» και παρόλα αυτά δεν το κάνουν και ο πελάτης της επιμένει στην απεργία πείνας απάντησε πως «είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα».
Σύμφωνα με την ίδια, δεν της έχουν κοινοποιήσει αποφάσεις, παρά μόνο χαρτιά τα οποία παραπέμπουν στις αποφάσεις: «Οι ίδιες οι αποφάσεις δεν μου έχουν κοινοποιηθεί» τονίζει μιλώντας στο OPEN.
Η ίδια γνωστοποίησε επίσης ότι στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό:
«Ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Έχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις».
Σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Επίσης, είπε πως αγνοήθηκε και η δεύτερη που απέστειλε ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα.