Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Προσωρινά ακατάλληλα 1.820 σπίτια - Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος έλεγχος

© SputnikΣεισμός στην Ελασσόνα
Σεισμός στην Ελασσόνα  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.03.2021
Βρείτε μας
Συνολικά 1.820 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά και την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου ελέγχου των κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Θεσσαλία.
Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος των κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Θεσσαλία ολοκληρώθηκε σήμερα. Συνολικά έγιναν αυτοψίες σε 5.079 κτίρια και από αυτές 4.533 αφορούν σπίτια, εκ των οποίων τα 1.820 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα αν και θα επανελεγχθούν στον δευτεροβάθμιο έλεγχο.
Μια παραλία (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.03.2021
Ελλάδα
Τσελέντης: Γιατί τραβήχτηκαν τα νερά στη θάλασσα
Παράλληλα, σε 148 ελέγχους επαγγελματικών χώρων προσωρινά ακατάλληλοι έχουν χαρακτηριστεί οι 49 από αυτούς.
Σχετικά με τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 66 από τα 132. Στο μεταξύ, σε 247 άλλα κτίρια που περιλαμβάνουν αποθήκες και στάβλους, τα 211 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.
Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των αυτοψιών σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 1.308  στον Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.311 στον Δήμο Τυρνάβου, 1.558 στον Δήμο Ελασσόνας, 392 στον Δήμο Λαρίσης και 46 στον Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 275 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στον Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στον Δήμο Τεμπών, 19 στον Δήμο Αγιάς, 84 στον Δήμο Μετεώρων και 24 στον Δήμο Τρικκαίων.
Στα κτίρια που αφορούν υποδομές παιδείας, υγείας και δικαιοσύνης έχουν γίνει ανά δήμο οι εξής αυτοψίες:
  • Στον δήμο Ελασσόνας έχουν γίνει αυτοψίες σε 15 σχολικές μονάδες με 24 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 11 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία. Επιπλέον και το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας  κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο.
  • Στον δήμο Τυρνάβου έχουν γίνει αυτοψίες σε 21 σχολικές μονάδες με 39 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 26 είναι κατάλληλα για χρήση και 13 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.
  • Στον δήμο Παλαμά έχουν γίνει αυτοψίες σε 9 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 25 είναι κατάλληλα για χρήση και 6 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.
  • Στον δήμο Φαρκαδόνας έχουν γίνει αυτοψίες σε 13 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 17 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.
  • Στον δήμο Λάρισας έχουν γίνει αυτοψίες σε 6 σχολικές μονάδες με 12 ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο Κέντρο Υγείας Λάρισας και στον ΕΦΚΑ Λάρισας και κρίθηκαν όλα κατάλληλα για χρήση.
Καταληκτικά:
  • Στον δήμο Κιλελέρ έχουν γίνει αυτοψίες σε 3 σχολικές μονάδες με 5 ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала