Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

"Βόμβα" Τριανταφυλλίδη για τη βρετανική μετάλλαξη: "60% μεγαλύτερη θνησιμότητα" - Ο ρόλος της γύρης

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCKαθολικό lockdown στη χώρα.
Kαθολικό lockdown στη χώρα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Διόλου καθησυχαστικά είναι αυτά που αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, σχετικά με τη βρετανική μετάλλαξη, αλλά και τον ρόλο της γύρης στην αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής στο ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος προειδοποίησε για τον ρόλο που παίζει η γύρη στην αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και την αυξημένη θνησιμότητα που παρουσιάζει μία παραλλαγή του βρετανικού στελέχους.

Ο ρόλος της γύρης

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που έδειξε πως όταν υπάρχει αύξηση της γύρης, παρατηρείται και αύξηση κρουσμάτων.
«Σε 35 χώρες που μελετήθηκε η συγκέντρωση της γύρης, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα, (σ.σ. φάνηκε πως) όταν υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση γύρης, υπήρχε και αύξηση κρουσμάτων» είπε και τόνισε:
«Άρα, αυτή την εποχή η γύρη, εκτός από αλλεργίες προκαλεί και περισσότερα κρούσματα».

Αυξημένη θνησιμότητα της βρετανικής μετάλλαξης

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα μίας δεύτερης έρευνας που δημοσιεύτηκε πριν από δύο ημέρες σε βρετανικό περιοδικό ιατρικής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, μία από τις οκτώ παραλλαγές του βρετανικού στελέχους, παρουσιάζει σημαντικά αυξημένη θνησιμότητα.
Βασιλακόπουλος για κρούσματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.03.2021
Ελλάδα
Βασιλακόπουλος: Θα μετακινηθούμε το Πάσχα - Να ανοίξουν άμεσα μικρές επιχειρήσεις
«Από αυτά που είχαμε πει, γνωρίζαμε ότι το βρετανικό στέλεχος, που επικρατεί στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, έχει 50% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη» σημείωσε, αρχικά, ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Όποιος μολυνθεί από την μετάλλαξη αυτή του βρετανικού στελέχους, νοσεί για συνολικά 14 ημέρες –πέντε περισσότερες απ' ό,τι με τις άλλες μεταλλάξεις– άρα διαδίδει τον ιό για μεγαλύτερο διάστημα, γνωστοποίησε.

«Εργασία δημοσιευμένη σε βρετανικό περιοδικό ιατρικής έδειξε πως η μέση θνησιμότητα της παραλλαγής είναι 60% μεγαλύτερη από το προηγούμενο στέλεχος».

«Το στέλεχος προσβάλει και παιδιά» είπε και έφερε ως παράδειγμα τα περιστατικά που είχαν καταγραφεί στην Πάτρα.
Κλείνοντας, ζήτησε να «δίνονται τα πραγματικά στοιχεία στον κόσμο για να ξέρει την κατάσταση που επικρατεί, τα επιστημονικά (σ.σ. στοιχεία)».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала