Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πότε αλλάζει η ώρα - Τι θα γίνει με την κατάργηση του μέτρου

© Sputnik / Sergey Ermokhin / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΥπάλληλος αλλάζει την ώρα σε θερινή σε κατάστημα στην Αγ. Πετρούπολη
Υπάλληλος αλλάζει την ώρα σε θερινή σε κατάστημα στην Αγ. Πετρούπολη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.03.2021
Μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η αλλαγή στη θερινή ώρα.
Γυρνάμε τα μιας και σε θερινή ώρα περνάει η χώρα μας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 28 του μηνός.
Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει την Κυριακή να γυρίσουμε τα ρολόγια μπροστά κατά μία ώρα.

Η απόφαση για κατάργηση της αλλαγής της ώρας

Να σημειωθεί πως το μέτρο εναλλαγής χειμερινής και θερινής ώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βαίνει προς κατάργηση στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Παραμένει, ωστόσο ανοιχτό το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.
Ρολόι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.03.2021
Ελλάδα
Πότε αλλάζει η ώρα: Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών
Το 2018 η Κομισιόν παρουσίασε μια πρόταση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε όλη την ΕΕ η οποία επέτρεπε σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει την ώρα που επιθυμούσε να διατηρήσει, δηλαδή είτε χειμερινή είτε θερινή. Η πρόταση υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, υποστηρίζοντας τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από τον Απρίλιο του 2021.
Όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.
«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά» αναφέρει η απόφαση.
Η οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας, πρέπει να αποφασιστεί και από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί όλων των χωρών της ΕΕ. Ο υπουργοί έχουν εμφανιστεί επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα έως το 2021 κι έτσι δεν αποκλείεται η οριστική κατάργηση αλλαγής ώρας να πάρει περισσότερο χρόνο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала