Έχετε εγγραφεί με επιτυχία Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Ελλάδα
Δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και με σκοπό τη συμμόρφωση με την αρχή της διαφάνειας κατά την επεξεργασία τους, καθώς και για την κατανόηση του τρόπου άσκησης των δικαιωμάτων σας, σας ενημερώνουμε ότι από τη 06.04.2020 τέθηκε σε ισχύ η επικαιροποιημένη Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και της Πολιτικής χρήσης cookies και αυτόματης καταγραφής.
Για τη βελτίωση της λειτουργίας του ιστότοπου, παρουσίαση του πιο επίκαιρου ενημερωτικού περιεχομένου και προβολή στοχευμένης διαφήμισης συλλέγουμε ανώνυμες τεχνικές πληροφορίες για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των εργαλείων των συνεργατών μας. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή των τεχνολογιών που χρησιμοποιούμε στην Πολιτικής χρήσης cookies και αυτόματης καταγραφής.
Πατώντας το κουμπί "Αποδοχή και κλείσιμο", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων σας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
Tα self tests θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Πέμπτη (01/04) η Αριστοτελία Πελώνη.Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές» ενώ επισήμανε πως κάθε πολίτης «θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα δωρεάν self tests τον μήνα. Η προμήθειά τους έγινε κατόπιν διαγωνισμού και με απόλυτη διαφάνεια. Η διάθεσή τους στα φαρμακεία αναμένεται να γίνει σταδιακά και ανάλογα με τη ροή».Η ΕΡΤ παρουσίασε βήμα-βήμα τη διαδικασία για να κάνουμε τα self tests μόνοι μας, στο σπίτι μας.Τα τεστ είναι δύο ειδών, όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου.Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα – στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.Με καθαρά χέρια:Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.Δείτε το σχετικό βίντεο:
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα "μπαίνουν" στη ζωή μας τα self test. Δείτε σε βίντεο την απλή διαδικασία ώστε ο καθένας να μπορεί να το κάνει σπίτι του.
Tα self tests θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Πέμπτη (01/04) η Αριστοτελία Πελώνη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές» ενώ επισήμανε πως κάθε πολίτης «θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα δωρεάν self tests τον μήνα. Η προμήθειά τους έγινε κατόπιν διαγωνισμού και με απόλυτη διαφάνεια. Η διάθεσή τους στα φαρμακεία αναμένεται να γίνει σταδιακά και ανάλογα με τη ροή».
Η ΕΡΤ παρουσίασε βήμα-βήμα τη διαδικασία για να κάνουμε τα self tests μόνοι μας, στο σπίτι μας.
Τα τεστ είναι δύο ειδών, όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου.
Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα – στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.
Με καθαρά χέρια:
Βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά.
Περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι.
Τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15’.
Μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι.
Έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα.
Έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι.
Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.