Έχετε εγγραφεί με επιτυχία Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Ελλάδα
Δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και με σκοπό τη συμμόρφωση με την αρχή της διαφάνειας κατά την επεξεργασία τους, καθώς και για την κατανόηση του τρόπου άσκησης των δικαιωμάτων σας, σας ενημερώνουμε ότι από τη 06.04.2020 τέθηκε σε ισχύ η επικαιροποιημένη Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και της Πολιτικής χρήσης cookies και αυτόματης καταγραφής.
Για τη βελτίωση της λειτουργίας του ιστότοπου, παρουσίαση του πιο επίκαιρου ενημερωτικού περιεχομένου και προβολή στοχευμένης διαφήμισης συλλέγουμε ανώνυμες τεχνικές πληροφορίες για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των εργαλείων των συνεργατών μας. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή των τεχνολογιών που χρησιμοποιούμε στην Πολιτικής χρήσης cookies και αυτόματης καταγραφής.
Πατώντας το κουμπί "Αποδοχή και κλείσιμο", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων σας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία: Ελπίζουμε ότι η απέλαση των διπλωματών δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας
Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία: Ελπίζουμε ότι η απέλαση των διπλωματών δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων υπό το φως της υπόθεσης κατασκοπείας δεν θα επηρέαζε τις
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων υπό το φως της υπόθεσης κατασκοπείας δεν θα επηρέαζε τις εποικοδομητικές πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ των χωρών. Οι διπλωμάτες κηρύχθηκαν personae non gratae στις αρχές της εβδομάδας, αφού ένας Ρώσος στρατιωτικός διπλωμάτης και ένας Ιταλός ναυτικός καπετάνιος συνελήφθησαν στην Ιταλία, καθώς ο τελευταίος φέρεται να παρέχει διαβαθμισμένα έγγραφα σε αντάλλαγμα χρημάτων. «Αυτό το περιστατικό προκαλεί βαθιά λύπη, καθώς και η απόφαση της ιταλικής πλευράς να κηρύξει δύο υπαλλήλους του στρατιωτικού ατομικού γραφείου persona non grata. Έχουν ήδη φύγει για την πατρίδα τους. Το έχω ήδη τονίσει αυτό στη συνάντησή μου με την ηγεσία του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών: ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες είναι γενικά εποικοδομητικές. Πρέπει να το εξετάσουμε υπό ένα ευρύτερο πρίσμα. Οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δεν μπορούν να περιοριστούν σε διαχωρισμό δυσάρεστων συμβάντων» δήλωσε ο Ραζόφ στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RaiNews24.Τι απαντά η ΜόσχαΤο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, εξέφρασε τη λύπη του για την απέλαση των δύο διπλωματών και αποσαφηνίζει τις συνθήκες της απόφασης της Ιταλίας. Τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με το επίπεδο των διμερών σχέσεων, προσθέτει. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κράτηση του στρατιωτικού διπλωμάτη στην Ιταλία δεν θα επηρεάσει της διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας ότι αυτές είναι αρκετά θετικές.«Για την ώρα δεν έχουμε ενημέρωση για τους λόγους και τις συνθήκες αυτής της κράτησης. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε οι σχέσεις Ρωσίας και Ιταλίας θα παραμείνουν ιδιαίτερα θετικές και εποικοδομητικές» ανέφερε ο Πεσκόφ.
Θέση στην υπόθεση κατασκοπείας που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία πήρε ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα.
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων υπό το φως της υπόθεσης κατασκοπείας δεν θα επηρέαζε τις εποικοδομητικές πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ των χωρών.
Οι διπλωμάτες κηρύχθηκαν personae non gratae στις αρχές της εβδομάδας, αφού ένας Ρώσος στρατιωτικός διπλωμάτης και ένας Ιταλός ναυτικός καπετάνιος συνελήφθησαν στην Ιταλία, καθώς ο τελευταίος φέρεται να παρέχει διαβαθμισμένα έγγραφα σε αντάλλαγμα χρημάτων.
«Αυτό το περιστατικό προκαλεί βαθιά λύπη, καθώς και η απόφαση της ιταλικής πλευράς να κηρύξει δύο υπαλλήλους του στρατιωτικού ατομικού γραφείου persona non grata. Έχουν ήδη φύγει για την πατρίδα τους. Το έχω ήδη τονίσει αυτό στη συνάντησή μου με την ηγεσία του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών: ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες είναι γενικά εποικοδομητικές. Πρέπει να το εξετάσουμε υπό ένα ευρύτερο πρίσμα. Οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δεν μπορούν να περιοριστούν σε διαχωρισμό δυσάρεστων συμβάντων» δήλωσε ο Ραζόφ στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RaiNews24.
Τι απαντά η Μόσχα
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, εξέφρασε τη λύπη του για την απέλαση των δύο διπλωματών και αποσαφηνίζει τις συνθήκες της απόφασης της Ιταλίας. Τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με το επίπεδο των διμερών σχέσεων, προσθέτει.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κράτηση του στρατιωτικού διπλωμάτη στην Ιταλία δεν θα επηρεάσει της διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας ότι αυτές είναι αρκετά θετικές.
«Για την ώρα δεν έχουμε ενημέρωση για τους λόγους και τις συνθήκες αυτής της κράτησης. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε οι σχέσεις Ρωσίας και Ιταλίας θα παραμείνουν ιδιαίτερα θετικές και εποικοδομητικές» ανέφερε ο Πεσκόφ.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.