https://sputniknews.gr/20210403/petsas-giati-lifthike-i-apofasi-na-min-anoixei-to-lianemporio-se-treis-periohes-11233670.html
Πέτσας: Γιατί λήφθηκε η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε τρεις περιοχές
Πέτσας: Γιατί λήφθηκε η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε τρεις περιοχές
Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είπε σήμερα ότι «είναι τρεις
2021-04-03T08:25+0300
2021-04-03T08:25+0300
2021-04-03T09:01+0300
ελλάδα
λιανεμπόριο
στέλιος πέτσας
πολιτική
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/0a/13/8586176_0:0:1000:563_1920x0_80_0_0_8e2499d0c0521503280ce8a782ee6e11.jpg
Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είπε σήμερα ότι «είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα»: αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων, όπως εξήγησε.«Υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα είχαν παραμείνει παραπάνω ανοιχτά» ενώ στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, υπήρξαν εικόνες συνωστισμού.Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή της Πάτρας άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε».Όσον αφορά στην Κοζάνη, «ήταν πάντα επιβαρυμένη».Στις υπόλοιπες περιοχές, εκεί που τα καταστήματα θα ανοίξουν, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, εξήγησε ο κ. Πέτσας.Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν.«Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα» επισήμανε προς το τέλος ο κ. Πέτσας.Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης, είπε «όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων αλλά και στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.
https://sputniknews.gr/20210402/ohi-ton-eidikon-se-anoigma-katastimaton---diadimotikes-metakiniseis-se-thessaloniki-ahaia-kozani-11230893.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/0a/13/8586176_37:0:925:666_1920x0_80_0_0_fe14c4bde36d85ae9cf607e65ae1d0dd.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
λιανεμπόριο, στέλιος πέτσας, πολιτική
Πέτσας: Γιατί λήφθηκε η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε τρεις περιοχές
08:25 03.04.2021 (Ανανεώθηκε: 09:01 03.04.2021) Γιατί δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα σε τρεις περιοχές εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας. Τι είπε για κάθε περιοχή.
Για την απόφαση
να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,
Στέλιος Πέτσας, είπε σήμερα ότι «είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις κάτω από μία ίδια ομπρέλα»: αυτή της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων, όπως εξήγησε.
«Υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα είχαν παραμείνει παραπάνω ανοιχτά» ενώ στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, υπήρξαν εικόνες συνωστισμού.
Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή της Πάτρας άμεσα «για να δούμε τι θα κάνουμε».
Όσον αφορά στην Κοζάνη, «ήταν πάντα επιβαρυμένη».
Στις υπόλοιπες περιοχές, εκεί που τα καταστήματα θα ανοίξουν, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, εξήγησε ο κ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας, για την περίπτωση να διαπιστωθεί παράβαση των υγειονομικών κανόνων σε καταστήματα, είπε ότι πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα και πως «είναι σαφείς οι κανόνες, έχει φανεί ότι όπου υπάρχουν σαφείς κανόνες, είναι πιο εύκολο να τηρηθούν.
«Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν είναι από μία αυξημένη κινητικότητα λόγω της κόπωσης» πρόσθεσε.
«Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα» επισήμανε προς το τέλος ο κ. Πέτσας.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης, είπε «όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων αλλά και στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.