Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

"Το Sputnik V προστατεύει καλύτερα από το εμβόλιο της Pfizer έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης"

© Φωτογραφία : RDIFSputnik V
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.04.2021
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V προστατεύει καλύτερα από το εμβόλιο της Pfizer, έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, όπως τονίζει πηγή, μετά από έκθεση που ήρθε στη δημοσιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι του πιο "προβληματικού" στελέχους του κορονοϊού.
Τα συμπεράσματα Αμερικανών επιστημόνων ότι το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό Sputnik V είναι σχετικά λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, είναι αδύναμα, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή, μιλώντας στο Sputnik, το ρωσικό εμβόλιο παρέχει μεγαλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης, σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ομάδα Αμερικανών επιστημόνων δημοσίευσε μελέτη που ανέφερε ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σε σχέση με άλλα στελέχη του κορονοϊού.
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.04.2021
Κόσμος
Sputnik V: "Η ΕΕ δεν βιάζεται να βάλει το ρωσικό εμβόλιο στην αγορά γιατί φοβάται τον ανταγωνισμό"
«Το εμβόλιο Sputnik V έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο, από την άποψη εξουδετέρωσης της δράσης αρκετών μεταλλάξεων. Τα επίπεδα αντίστασης απέναντι στην πιο προβληματική μετάλλαξη, τη νοτιοαφρικανική, ήταν σημαντικά υψηλότερα από αυτά της Pfizer» είπε η πηγή.
Η ίδια πηγή, αναφερόμενη στη συγκεκριμένη μελέτη, παρατήρησε ότι πρόκειται για προδημοσίευση (δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους, ούτε υπάρχει δημοσίευση σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό), αλλά και ότι ο ένας εκ των τριών συγγραφέων παρουσιάζει σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου του ότι είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής των Pfizer/BioNtech για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει λάβει έγκριση από 59 χώρες, καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση στην κατάταξη με τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» κάνει λόγο για αποτελεσματικότητα 91,6% του εμβολίου.
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Κόσμος
Sputnik V: Το ρωσικό εμβόλιο προστατεύει από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала