Έρχονται θυρίδες κούριερ σε δημόσιους χώρους

© Φωτογραφία : SOOC / George VitsarasΚούριερ
Κούριερ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων "απελευθερώνει" την εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων για παραλαβή και παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων σε χώρους των ΟΤΑ.
Επιτρέπεται πια χωρίς άδεια η εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων για την παραλαβή και παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών (postal lockers) σε χώρους και ακίνητα των ΟΤΑ α' βαθμού, του Δημοσίου, δημοσίων επιχειρήσεων και εν γένει σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, από ταχυδρομικές επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Προϋπόθεση η διασφάλιση του απορρήτου της ταχυδρομικής αλληλογραφίας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.12.2020
Ελλάδα
Νέα «παρέμβαση» Μπαμπινιώτη για click away και κούριερ
Το παραπάνω προβλέπεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απλοποίηση των διαδικασιών στις οικονομικές δραστηριότητες, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τα postal lockers πρέπει να είναι σημεία εύκολης πρόσβασης σε περιοχές με συχνή διέλευση ή παρουσία κοινού, όπως πλατείες, πεζοδρόμια, διάδρομοι και είσοδοι κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθούν η καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και η ασφάλεια των μηχανημάτων.
Η δαπάνη για προμήθεια, συντήρηση, επισκευή και τεχνική κάλυψη των αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής και παράδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών βαρύνει αποκλειστικά τις εταιρείες ταχυμεταφορών.
Κατά συνέπεια τα μηχανήματα για παραλαβή και παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών είναι ιδιοκτησίας των εταιρειών ταχυμεταφορών.
Η εγκατάσταση και η σύνδεση των αυτόματων μηχανήματων παραλαβής και παράδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών γίνεται με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας ταχυμεταφορών.
Οι O.T.A. α' βαθμού, το δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις στα ακίνητα ή τους χώρους των οποίων εγκαθίστανται τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής και παράδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών θα πρέπει να συνάπτουν σύμβαση με την εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία καταβάλλει αποζημίωση για τη χρήση του χώρου που καταλαμβάνει το μηχάνημα παραλαβής και παράδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών.
Η αποζημίωση δεν υπερβαίνει μηνιαίως το ποσό των 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) της επιφάνειας που καταλαμβάνει το μηχάνημα σε εξωτερικό χώρο, και το ποσό των 10 ευρώ ανά τ.μ. της επιφάνειας που καταλαμβάνει το μηχάνημα σε εσωτερικό χώρο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала