https://sputniknews.gr/20210407/kerameos-ti-eipe-gia-to-anoigma-nipiagogeion-dimotikon-kai-gymnasion-11415644.html
Κεραμέως: Τι είπε για το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και Γυμνασίων
Κεραμέως: Τι είπε για το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και Γυμνασίων
«Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των λυκείων για δύο βασικούς λόγους: γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και γιατί, όπως ξέρετε, πλησιάζουν
2021-04-07T20:28+0300
2021-04-07T20:28+0300
2021-04-07T22:11+0300
ελλάδα
πανελλήνιες 2021
λύκεια
γυμνάσια
άνοιγμα σχολείων
κορονοϊός
νίκη κεραμέως
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/09/0b/8217182_0:0:1200:676_1920x0_80_0_0_2fdd0a2a178e255452bb2815d93890b7.jpg
«Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των λυκείων για δύο βασικούς λόγους: γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και γιατί, όπως ξέρετε, πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, αντιστοίχως. Η υπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο «συζητά συστηματικά» με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συνεχίσουν και εκείνες τη δια ζώσης λειτουργία τους. Ερωτηθείσα σχετικά με την προτεραιοποίηση των τεστ αυτοδιάγνωσης και αν η επόμενη ομάδα από εκείνη των μαθητών Λυκείων είναι οι μαθητές Γυμνασίων, η κα Κεραμέως απάντησε: Αναφερόμενη στο αν και τα παιδιά των Γυμνασίων κάνουν χρήση self test κατά την επιστροφή τους, εξήγησε πως «για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση ακόμα σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων. Όταν αυτή συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή, προφανώς θα συζητηθούν και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία και των Γυμνασίων. Θα συζητηθούν όλα αυτά εκτενώς με την Επιτροπή των ειδικών και προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όταν θα έχει ληφθεί μία τέτοια απόφαση κυβερνητική».
https://sputniknews.gr/20210407/anoigoyn-ta-lykeia-stis-12-aprilioy-se-oli-tin-ellada-11393113.html
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2021
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.gr/img/07e4/09/0b/8217182_81:0:1148:800_1920x0_80_0_0_042061875cbd99f53b624d3dd35a5325.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
πανελλήνιες 2021, λύκεια, γυμνάσια, άνοιγμα σχολείων, κορονοϊός, νίκη κεραμέως
Κεραμέως: Τι είπε για το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και Γυμνασίων
20:28 07.04.2021 (Ανανεώθηκε: 22:11 07.04.2021) Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων, σε σχέση με τις άλλες εκπαιδευτικές δομές, κυρίως λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων.
«Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των λυκείων για δύο βασικούς λόγους: γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και γιατί, όπως ξέρετε,
πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας
Νίκη Κεραμέως,
κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, αντιστοίχως.
Η υπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο «συζητά συστηματικά» με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συνεχίσουν και εκείνες τη δια ζώσης λειτουργία τους.
Ερωτηθείσα σχετικά με την προτεραιοποίηση των τεστ αυτοδιάγνωσης και αν η επόμενη ομάδα από εκείνη των μαθητών Λυκείων είναι οι μαθητές Γυμνασίων, η κα Κεραμέως απάντησε:
«Αυτή η διαδικασία είναι δυναμική, πηγαίνουμε βήμα-βήμα, με προσεκτικά βήματα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει με εξαιρετικό τρόπο έως σήμερα στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Βήμα-βήμα συζητάμε κάθε επόμενο στάδιο στη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στην επαναλειτουργία των Λυκείων, όλης της χώρας. Προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα συζητηθούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ζητήματα που αφορούν στις λοιπές εκπαιδευτικές δομές».
Αναφερόμενη στο αν και τα παιδιά των Γυμνασίων κάνουν χρήση self test κατά την επιστροφή τους, εξήγησε πως «για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση ακόμα σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων. Όταν αυτή συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή, προφανώς θα συζητηθούν και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία και των Γυμνασίων. Θα συζητηθούν όλα αυτά εκτενώς με την Επιτροπή των ειδικών και προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, όταν θα έχει ληφθεί μία τέτοια απόφαση κυβερνητική».