Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο "φεμινιστής" που έχει πέντε γυναίκες και 25 παιδιά - Πώς είναι να μένουν όλες οι οικογένειες μαζί

© Φωτογραφία : YouTube/TLCΟ 51χρονος Μπράντι Ουίλιαμς που έχει πέντε συζύγους
Ο 51χρονος Μπράντι Ουίλιαμς που έχει πέντε συζύγους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.04.2021
Βρείτε μας
Πώς ένας άντρας κατάφερε να έχει πέντε συζύγους και 25 παιδιά και να διατηρήσει την αγάπη στην οικογένεια;
Ένας κάτοικος της αμερικανικής πολιτείας της Γιούτα είχε πέντε συζύγους και είναι πατέρας 25 παιδιών.
Ο άνδρας υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως την καταλαβαίνει ο ίδιος, θεωρεί τον εαυτό του φεμινιστή και είναι σίγουρος ότι ο αρχηγός της οικογένειας δεν είναι υποχρεωμένος να συντηρεί τις αγαπημένες και τα παιδιά του, ενώ οι γυναίκες δεν πρέπει να υπακούν αναμφισβήτητα στις εντολές του συζύγου τους.
H Beyza Yurttas - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.04.2021
Κόσμος
Έδειρε μέχρι λιποθυμίας την ερωμένη του σε βιντεοκλήση για να ζητήσει συγγνώμη στη γυναίκα του
Για να δείξει την πραγματικότητα των πολυγαμικών σχέσεων, η οικογένεια αποφάσισε να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό ριάλιτι «Οι πέντε γυναίκες μου».
Ας δούμε τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κρύβονται στην πολυγαμία και ποιος και γιατί θέλει να την αποποινικοποιήσει.

Οι πολυγαμικές οικογένειες, ο νόμος και η συζυγική απάτη

Ο 51χρονος πρώην επίσκοπος της Εκκλησίας των μορμόνων Μπράντι Ουίλιαμς ζει στην πόλη Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα. Ένα από τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτείας είναι οι μεγάλες οικογένειες των μορμόνων.
Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, η πολυγαμία δεν θεωρείται αμαρτία, ενώ μάλλον αντίθετα πιστεύεται πως είναι καλή πράξη.
Γυναίκα ανακάλυψε στον γάμο του γιου της ότι η νύφη ήταν η χαμένη της κόρη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.04.2021
Κόσμος
Γυναίκα ανακάλυψε στον γάμο του γιου της πως η νύφη ήταν η χαμένη της κόρη
Τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Σημερινής Εποχής που εγκαταστάθηκαν στη Γιούτα το 1847, είναι σίγουροι πως όσο περισσότερες συζύγους θα έχει ο άνδρας και όσο περισσότερα παιδιά θα μεγαλώσει, τόσο πιο αξιότιμη θέση θα λάβει στον κόσμο μετά θάνατον.
Ο τότε 29χρονος Ουίλιαμς αποφάσισε να δημιουργήσει μια πολυγαμική οικογένεια και στη συνέχεια απέκτησε πέντε συζύγους, δύο από τις οποίες είναι ξαδέλφες μεταξύ τους.
Όλες οι γυναίκες μεγάλωσαν σε μια κλειστή κοινότητα μορμόνων της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Σημερινής Εποχής, όπου έμαθαν να είναι ταπεινές αδελφές και σύζυγοι.
Κατά τη διάρκεια των μέσων του 19ου αιώνα, κάποιοι ηγέτες της Εκκλησίας και μέλη ασκούσαν την πρακτική της πολυγαμίας, δηλαδή ο γάμος ενός ανδρός με περισσότερες από μία γυναίκες.
Οι μορμόνοι πιστεύουν ότι ο Θεός πρόσταξε τους πρώτους Αγίους της Σημερινής Εποχής να ασκήσουν την πολυγαμία για ένα διάστημα.
Ήταν η χαρακτηριστική διδασκαλία των μορμόνων στις αρχές της δεκαετίας του 1840, ενώ στη δεκαετία του 1850 έγινε επίσημα η διδασκαλία της Εκκλησίας. Ο ιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων της Σημερινής Εποχής ήταν ο Τζόζεφ Σμιθ.
Οι μορμόνοι πιστεύουν στον αναστημένο, ζωντανό Ιησού Χριστό ως Σωτήρα και Λυτρωτή, οπότε δεν φορούν τον σταυρό και δεν κάνουν τον σταυρό τους.
Άντρας πάει να μαστορέψει και το μετανιώνει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.04.2021
Κόσμος
Άντρας-μαστροχαλαστής πάει να μαστορέψει και το μετανιώνει - Βίντεο
Δεν υπάρχουν σταυροί ούτε στις πυραμιδοειδές κορυφές των εκκλησιών των μορμόνων. Οι μορμόνοι δεν έχουν ούτε εικόνες, στις εκκλησίες υπάρχουν μόνο πορτρέτα και αγάλματα των Τζόζεφ Σμιθ, Μπρίχαμ Γιάνγκ και άλλων «αποστόλων».
Στα σπίτια των μορμόνων υπάρχουν οι απεικονίσεις του Χριστού με τις επιγραφές «Έλα σε μένα» ή «Θα έρθω σε σένα».
Κατά κανόνα, η ζωή των μορμόνων ρυθμίζεται στις γενικές συναντήσεις της Εκκλησίας. Ο πρόεδρος της Εκκλησίας λαμβάνει αυτόματα τον τίτλο του Προφήτη και οι ενορίτες τον πιστεύουν άνευ όρων.
Το 1890, ο τότε Πρόεδρος της Εκκλησίας Ουίλφορντ Γούντροφ εξέδωσε μία διακήρυξη η οποία οδήγησε στο τέλος της πρακτικής της πολυγαμίας από τα μέλη της Εκκλησίας.
Ωστόσο, αυτό έγινε μόνο για να μην παραβιάζουν επίσημα τον νόμο και να μην παραδίδουν τα εκκλησιαστικά εδάφη στις Αρχές.
Παντρεμένη γυναίκα πληρώνει 68 ευρώ/ώρα σε επαγγελματία αγκαλίτσα και ο άντρας της δεν ζηλεύει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.03.2021
Κόσμος
Παντρεμένη πληρώνει 68 ευρώ/ώρα σε επαγγελματία για αγκαλίτσες κι ο άντρας της δεν ζηλεύει - Βίντεο
Παρ’ όλα αυτά, πολλοί ντόπιοι συνέχισαν να έχουν πολυγαμικές οικογένειες. Δεν σταμάτησαν να ασκούν αυτήν την πρακτική ακόμη και το 1935, όταν οι Αρχές της Γιούτα αναγνώρισαν επισήμως την πολυγαμία ως ποινικό έγκλημα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι τέτοιοι γάμοι έγιναν πιο διακριτικοί.
Από το τέλος του 19ου αιώνα, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων της Σημερινής Εποχής απαγορεύει την πολυγαμία, οποιοδήποτε μέλος της Εκκλησίας ασκεί πολυμερή γάμο αποβάλλεται από την Εκκλησία.
Οι ηγέτες της Εκκλησίας με έδρα στην πόλη Σολτ Λέικ Σίτι, προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την πρακτική της πολυγαμίας.
Ωστόσο, το 1929, κάποιοι αφορισμένοι μορμόνοι ίδρυσαν τη Φονταμενταλιστική Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων της Σημερινής Εποχής- ένα δόγμα του μορμονισμού, τα μέλη του οποίου ασκούν την πολυγαμία.
Επιπλέον, στη Γιούτα εμφανίστηκαν υποστηρικτές της πολυγαμίας εκτός της Εκκλησίας των μορμόνων.
Περίπου από το 2000, οι Ουίλιαμς αποφεύγουν τη θρησκεία και σήμερα θεωρούν ότι δεν ανήκουν σε κανένα δόγμα. Δήλωσαν ότι δεν ήθελαν πια να ζήσουν με τον αιώνιο φόβο απέναντι στην κόλαση, παρά μόνο με την ελπίδα να πάνε στον παράδεισο.
«Σήμερα λατρεύουμε την αγάπη, την αφοσίωση και την ευτυχία της οικογένειας» τόνισε ο επικεφαλής της οικογένειας.
Αισθητικός βάζει ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες στο σκυλάκι της - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.04.2021
Κόσμος
Σκυλο-μανεκέν: Γυναίκα βάζει ψεύτικα νύχια και βλεφαρίδες στο χαϊδεμένο σκυλάκι της - Βίντεο
Όταν ο Ουίλιαμς ήταν ακόμα έφηβος, οι γονείς του σταμάτησαν επίσης να θεωρούν τον εαυτό τους μορμόνους, αν και παρέμειναν σε πολυγαμικές σχέσεις. Πιστεύει ότι ήταν πιο δύσκολο για αυτόν να εγκαταλείψει την Εκκλησία, επειδή όλες οι γυναίκες του ανατράφηκαν εκεί.
Στην επικράτεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Γιούτα, η πολυγαμία τιμωρείται από τον νόμο.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι κανένας από τους υποστηρικτές της πολυγαμίας δεν προσπαθεί να πάρει την άδεια για τον δεύτερο γάμο, είναι σχεδόν αδύνατο να ασκήσει κάποιος διώξεις σε τέτοιες οικογένειες.
Κατά κανόνα, οι σύντροφοι που ακολουθούν τον νόμιμο σύζυγο θεωρούνται σύζυγοι μόνο στο πλαίσιο των θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ως αποτέλεσμα, η πρακτική αυτή μοιάζει περισσότερο με συζυγική απάτη παρά με παραβίαση του νόμου.

«Οι πέντε γυναίκες μου»

Επίσημα, ο Ουίλιαμς νομιμοποίησε τον γάμο του μόνο με την Πόλι. Ισχυρίζεται ότι με τις υπόλοιπες συζύγους του, τη Ρόζμαρι, τη Ρόντα, τη Ρόμπιν και τη Νόνι, έχει πνευματική ένωση.
Ωστόσο, όλες οι σύζυγοι έχουν το επώνυμό του. Μαζί με τις πέντε γυναίκες ο Ουίλιαμς έχει αποκτήσει 25 παιδιά και όλοι τους μένουν σε δύο μεγάλα διπλανά σπίτια.
Ο Ουίλιαμς είναι παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του Πόλι για πάνω από 28 χρόνια. Έχουν έξι παιδιά: πέντε κόρες και έναν γιο.
Άντρας γεννήθηκε χωρίς κλείδες και μπορεί να χτυπήσει παλαμάκια με τους ώμους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.03.2021
Κόσμος
Άντρας γεννήθηκε χωρίς κλείδες και μπορεί να χτυπήσει παλαμάκια με τους ώμους - Βίντεο
Η Πόλι μεγάλωσε σε μια πολυγαμική οικογένεια και ήταν έτοιμη για το γεγονός ότι ο σύζυγός της θα έχει και άλλες γυναίκες.
Ωστόσο, πριν από οκτώ χρόνια, η μεγαλύτερη κόρη της παντρεύτηκε και επέλεξε να ζήσει σε μια μονογαμική σχέση, παρά την ανατροφή και την επιρροή των γονέων. Πριν τον γάμο είχαν σχέση για τρεις μήνες περίπου.
Η δεύτερη σύζυγος του Ουίλιαμς είναι η χρυσοχέρα Ρόμπιν. Της έκανε μια ανεπίσημη πρόταση γάμου έξι εβδομάδες μετά τη γνωριμία τους - είχαν περάσει μόλις εννιά μήνες από τον γάμο του με την Πόλι. Η Ρόμπιν γέννησε τρεις γιους και δύο κόρες, μία από τις οποίες είναι ήδη 27 ετών.
Στη συνέχεια, ο Ουίλιαμς ξεκίνησε μια σχέση με τη Ρόζμαρι, η οποία εργαζόταν στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία. Έφυγε από εκεί αφού κέρδισε μια επιχορήγηση σε ένα κολέγιο, όπου πήγε να σπουδάσει για να γίνει δασκάλα μουσικής.
Το 2016, μαζί με τον Ουίλιαμς αποφοίτησε με επιτυχία από το κολέγιο. Η Ρόζμαρι με τον σύζυγό της έχουν τέσσερα παιδιά: δύο γιους και δύο κόρες. Σύμφωνα με αυτήν, πριν από την πρόταση γάμου, αυτή και ο Ουίλιαμς έβγαιναν για έξι μήνες.
Υπεργόνιμη γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος κι έκανε δίδυμα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.04.2021
Κόσμος
Σούπερ-γόνιμη γυναίκα έπιασε παιδί ενώ ήταν ήδη έγκυος κι έκανε δίδυμα - Βίντεο
Η τέταρτη σύζυγός του, η Νόνι, έμενε στη Μοντάνα όταν γνώρισε τον Ουίλιαμς. Επί έξι μήνες το ζευγάρι είχε σχέση εξ αποστάσεως, στη συνέχεια όμως ο Ουίλιαμς της έκανε πρόταση γάμου.
Είναι η μόνη μεταξύ των συζύγων του που εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία του αδελφού του Ουίλιαμς και τον βοηθά με διοικητικά ζητήματα, ενώ παράλληλα μεγαλώνει έξι παιδιά: δύο γιους και τέσσερις κόρες.
Η Ρόντα, η πέμπτη σύζυγος είναι η ξαδέλφη της δεύτερης συζύγου της Ρόμπιν. Παραδέχεται ότι χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να αισθανθεί μέρος μιας μεγάλης οικογένειας που είχε σχηματιστεί πολύ πριν από την εμφάνισή της.
Πέρασαν έξι εβδομάδες πριν της κάνει την πρόταση γάμου. Και παρόλο που η γυναίκα δεν κρύβει ότι η πολυγαμία έχει τα μειονεκτήματά της, είναι ευτυχισμένη επειδή τα παιδιά της μεγαλώνουν με μητέρες που τα αγαπάνε.
Η οικογένεια μένει σε δύο μεγάλα σπίτια που χωρίζονται σε πέντε τμήματα. Κάθε γυναίκα έχει μια κουζίνα και ένα σαλόνι, καθώς και ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες για τον εαυτό της και τα παιδιά της. Ο Ουίλιαμς κάθε βράδυ κοιμάται σε μια από τις κρεβατοκάμαρες των γυναικών του.
Το 2013 ο Ουίλιαμς αποφάσισε να δείξει την πραγματικότητα των πολυγαμικών σχέσεων και επέτρεψε να μεταδίδουν την οικογενειακή του ζωή στο τηλεοπτικό ριάλιτι σόου «Οι πέντε σύζυγοί μου».
Στο σόου έδειξαν ποιες δυσκολίες, ανάγκες και φόβους αντιμετωπίζει μια ασυνήθιστη οικογένεια πίσω από κλειστές πόρτες.
Τα χρήματα από τα γυρίσματα βοήθησαν αρκετά στην οικονομική κατάσταση των Ουίλιαμς. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 η οικογένεια ανακοίνωσε ότι ύστερα από δύο κύκλους το ριάλιτι σόου σταματάει.
Ο άνδρας θεωρεί τον εαυτό του φεμινιστή. «Υποτίθεται, ότι η πολυγαμία σημαίνει πατριαρχία, είναι αλήθεια. Μου αρέσει όμως να θεωρώ ότι βγήκαμε πέρα ​​από τα όρια αυτών των εννοιών και συνεχίζουμε να τα αλλάζουμε. Θεωρώ ότι τα προβλήματα στις πολυγαμικές σχέσεις είναι τα ίδια όπως και στη μονογαμική, πολλαπλασιάζονται όμως αρκετές φορές. Διαφέρουν φυσικά και τα έξοδα».
H Σύλβια Δεληκούρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.03.2021
Σύλβια Δεληκούρα: Κλειδώθηκα στο μπάνιο για να μη γεννήσω το παιδί με ωροσκόπο που δεν μου άρεσε
Δεν συμφωνεί με την άποψη ότι στις πολυγαμικές οικογένειες μόνο ο άνδρας πρέπει να κερδίζει χρήματα για να μπορέσει να συντηρεί τις γυναίκες και παιδιά του ενώ οι γυναίκες πρέπει να τον υπακούσουν.
«Είναι ανοησίες. Η οικογένειά μας πιστεύει στην ισότιμη πολυγαμία, στην οποία οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ίσα δικαιώματα στη διαχείριση του νοικοκυριού. Προφανώς, το σημαντικότερο ζήτημα είναι το οικονομικό. Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα όλων».

Τα συζυγικά καθήκοντα

Ο αρχηγός της μεγάλης οικογένειας διαβεβαιώνει ότι συνήθως στην οικογένειά του βασιλεύει μια ήρεμη και φιλική ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γυναίκες του σχεδόν δεν ανταγωνίζονται η μια την άλλη για την προσοχή του.
Η σεξουαλική ζωή τους είναι αυστηρά ρυθμισμένη: Ο Ουίλιαμς περνάει τη νύχτα με κάθε γυναίκα εναλλάξ, χωρίς να παραμείνει με την ίδια για πάνω από μία νύχτα.
Νεαρός πιάνει τεράστια σαύρα από την ουρά και τη βγάζει έξω από εμπορικό στην Αυστραλία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.03.2021
Κόσμος
Από την ουρά κι έξω: Θαρραλέος νεαρός βγάζει τεράστια σαύρα που μπούκαρε σε εμπορικό - Βίντεο
Οι γυναίκες του δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ζήλια στην οικογένειά τους και ο στόχος της καθεμίας είναι να μεγαλώσουν όλα τα παιδιά σε μια προοδευτική πολυγαμική οικογένεια.
Ταυτόχρονα, οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να αποφασίσουν από μόνα τους τι τους ταιριάζει περισσότερο, πολυγαμικές ή μονογαμικές σχέσεις.
«Δυστυχώς, κατά την άποψή μου, πολύ συχνά σε πολυγαμικές σχέσεις δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια πνευματική σύνδεση. Εγώ, προφανώς, είμαι πολύ τυχερός, επειδή έχω τέτοια σύνδεση με όλες τις γυναίκες μου» δήλωσε ο Μπράντι Ουίλιαμς.
Ο Ουίλιαμς παραδέχεται ότι δεν μπορεί από μνήμης να κατατάξει τα παιδιά του με βάση τη χρονολογική σειρά - από το μεγαλύτερο παιδί μέχρι τα εγγόνια. Ο Ουίλιαμς έγινε παππούς το 2014, όταν η κόρη του Κάρλι γέννησε έναν γιο, τον Τζέσοπ.
Μια μεγάλη πολυγαμική οικογένεια, όπως και μια μονογαμική, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα όταν πρόκειται για τη διοργάνωση γιορτών.
Για παράδειγμα, την Ημέρα των Ευχαριστιών η οικογένεια των Ουίλιαμς βάζει στο τραπέζι δύο μεγάλες γαλοπούλες, ζαμπόν, εννέα κιλά πουρέ πατάτας, δύο τεράστιες πιατέλες με σως, επτά λίτρα σάλτσας, 36 ψωμάκια και 20 διαφορετικές πίτες για επιδόρπιο, συν τα διάφορα ποτά και άλλα σνακ.

Χρεωκοπημένος

Όταν βγήκε το πρώτο επεισόδιο του τηλεοπτικού ριάλιτι «Οι πέντε σύζυγοί μου», ο Ουίλιαμς εργαζόταν ως διαχειριστής στην κατασκευαστική εταιρεία του αδελφού του.
Κάιλι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.03.2021
Κόσμος
Το πιο πολύτιμο δώρο: Δασκάλα έδωσε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτρια της
Στον ελεύθερο χρόνο του σπούδασε φιλοσοφία σε ένα τοπικό κολέγιο, δεν έλεγε όμως αν θα αλλάξει επάγγελμα ή αν ήθελε να αποκτήσει νέες γνώσεις προκειμένου να ασχοληθεί με κάτι άλλο.
Το 2014 ο Ουίλιαμς ανακοίνωσε την πτώχευσή του. Δήλωσε ότι χρωστάει 402.000 δολάρια, ενώ στην τσέπη του είχε μόλις 22 δολάρια και 3,6 δολάρια σε έναν λογαριασμό στην τράπεζα.
Η νόμιμη σύζυγός του Πόλι είναι οδοντίατρος, η Νόνι έχει μια διοικητική θέση σε μια κατασκευαστική εταιρεία, η Ρόντα εργάζεται ως βοηθός ενός γιατρού.
Η Ρόζμαρι έφυγε από την κατασκευαστική εταιρεία για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της. Η Ρόμπιν κάθεται στο σπίτι, στον ελεύθερό της χρόνο όμως φτιάχνει χειροτεχνίες για τα μέλη της οικογένειας.
Τα παιδιά λένε, ότι ο πατέρας τους τα προσέχει και τα φροντίζει αρκετά, παρόλο που η οικογένειά τους είναι πολύ μεγάλη.
«Μερικές φορές, φυσικά, συμβαίνει, και σκέφτομαι ότι δεν έχω δει τον πατέρα μου για πολύ καιρό, και αναρωτιέμαι πού εξαφανίστηκε» είπε ο Μπρέιντι Ντζόσουα, ο γιος της Πόλι.
Τα παιδιά διευκρίνισαν ότι φωνάζουν τις όχι βιολογικές τους μητέρες «θείες» για να μην προκύψει κάποιο μπέρδεμα.
Αγοράκι τεσσάρων ετών πήγε βόλτα στο δάσος και γύρισε με μωρό ελαφάκι για κατοικίδιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2021
Κόσμος
Τετράχρονος μπόμπιρας πήγε βόλτα στο δάσος και γύρισε σπίτι με μωρό ελαφάκι για ζωάκι - Βίντεο
«Είναι πιο εύκολα να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη “θεία”, επειδή αν στο μεσημεριανό κάποιος θα φωνάξει “μαμά” θα αντιδράσουν και οι πέντε γυναίκες» εξήγησε η Τέιλορ Ελέιν, η κόρη της Ρόζμαρι.
«Με τη λέξη “θεία” είναι πιο εύκολο να αποφεύγουμε τις περιττές ερωτήσεις» επιβεβαίωσε η Χάνα Λουίζ, η κόρη της Ρόμπιν.
Τα περισσότερα παιδιά δεν θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα των γονέων τους και να δημιουργήσουν μια πολυγαμική οικογένεια. Θεωρούν ότι «μια γυναίκα είναι αρκετή».

Ένας αμφιλεγόμενος νόμος

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν περίπου 30.000 υποστηρικτές των πολυγαμικών σχέσεων στις ΗΠΑ.
Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία προφανώς δεν παρουσιάζουν την πραγματικότητα, επειδή πολλοί από τους φονταμενταλιστές του δόγματος μένουν σε κλειστές κοινότητες και δεν φανερώνουν την πολυγαμία.
Μωρό - βρέφος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.04.2021
Κόσμος
Μωρό γεννήθηκε με 3 πέη: Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα άλλα 2 - Φωτογραφία
Όμως δεν διατηρούν τόσο καλές φιλικές σχέσεις όλες οι πολυγαμικές οικογένειες όπως οι Ουίλιαμς.
Στην ιστορία υπάρχουν αρκετά παραδείγματα κακοποίησης γυναικών και παιδιών από την πλευρά των αρχηγών της οικογένειας.
Ωστόσο, τα θύματα συχνά δεν απευθύνονται στην αστυνομία ή σε υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης από φόβο ότι οι ίδιοι θα τιμωρηθούν από τον νόμο επειδή προηγουμένως υπήρξε ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια λόγω πολυγαμίας.
Στις 18 Φεβρουαρίου η Γερουσία του κράτους της Γιούτα ψήφισε ομόφωνα για την αποποινικοποίηση της πολυγαμίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπεται σε κάποιους να έχουν ταυτόχρονα πολλές συζύγους.
Σε περίπτωση που ο κυβερνήτης Σπένσερ Κοξ υπογράψει το νομοσχέδιο, η πολυγαμία θα μετατραπεί από ποινικό αδίκημα σε διοικητικό αδίκημα με πρόστιμο έως και 750.000 δολάρια.
Μάλιστα, εάν η πολυγαμία συνδέεται με βία κατά παιδιών, την απαγωγή ανθρώπων ή την κράτησή τους με το ζόρι, την εξώθησή τους στη πορνεία και διάφορα άλλα αδικήματα, τότε ο ένοχος θα καταδικάζεται σύμφωνα με τον νόμο.
Ο δεύτερος και μεταγενέστερος γάμος αν γίνεται κρυφά από την νόμιμη σύζυγο, επίσης θεωρείται ποινικό αδίκημα.
Οι νομοθέτες τονίζουν ότι η αποποινικοποίηση της πολυγαμίας χρειάζεται για την προστασία των γυναικών.
Μια από τους δημιουργούς του νομοσχεδίου, η γερουσιαστής Ντέιντρε Χέντερσον, διευκρίνισε ότι δεν γίνεται λόγος για την πλήρη νομιμοποίηση τέτοιων γάμων.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά