Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη μπήκε στο Yale με υποτροφία 97%

© Φωτογραφία : Facebook/Team Veloct AFSΚωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.04.2021
Με υποτροφία 97% κατάφερε να μπει στο Yale μαθητής από τη Θεσσαλονίκη. "Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια".
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και ως αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools» κατάφερε να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Yale και, μάλιστα, να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.
«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ διευκρινίζει ότι έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.
Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για αυτόν:
«Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», λέει εξηγώντας ότι με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.
Σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου δηλώνει ότι αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή.

«Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καταλάβουν τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία. Τονίζει, ωστόσο, ότι φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος θα φύγει για την Αμερική τον Αύγουστο, όμως παραδέχεται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή.
«Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала