Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τουρισμός: Συμφωνία στην ΕΕ για ταξιδιωτικά πιστοποιητικά COVID-19

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOCΗ σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.04.2021
Ευκολότερο θα γίνεται το ταξίδι εντός της ΕΕ με το ταξιδιωτικό πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα συνδράμει στο άνοιγμα του τουρισμού. Ποιοι θα μπορούν να το αποκτήσουν.
Σε συμφωνία για την έκδοση ταξιδιωτικού πιστοποιητικού COVID κατέληξαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, σε μία κίνηση που θα επιτρέψει το άνοιγμα του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι.
Διπλωματικές πηγές, ανέφεραν στο Reuters, ότι τις λεπτομέρειες της συμφωνίας θα διαπραγματευτούν οι Ευρωβουλευτές τον Μάιο.
Γαλλία: Γυναίκες με μάσκες για τον κορονοϊό στο Παρίσι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.04.2021
Κόσμος
Ο ΠΟΥ δεν στηρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι εξηγεί
Το ταξιδιωτικό πιστοποιητικό θα μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού, όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 και όσοι έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Οι 27 χώρες-μέλη «υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να έχουν έτοιμο το πλαίσιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021», αναφέρεται σε έγγραφο που υιοθετήθηκε από τους πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ και το οποίο είδε το Reuters.

Εντός του Απριλίου αναμένεται να τοποθετηθεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα πρέπει επίσης να έχει σύμφωνη γνώμη προκειμένου να ισχύσει η πρόταση.
Οι τελικές συνομιλίες ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, τους πρεσβευτές των χωρών και την Κομισιόν αναμένεται να αρχίσουν τον Μάιο.
Μια γυναίκα σε αεροδρόμιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.04.2021
Κόσμος
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι θα περιλαμβάνει το "πράσινο διαβατήριο" που σχεδιάζει η ΕΕ
Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία διασφάλισης ότι θα έχουν εφαρμοστεί οι απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις, ώστε τα νέα πιστοποιητικά, ψηφιακά ή σε χαρτί, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόλις εγκριθούν.
Στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη για την αποφυγή διακρίσεων για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιασθούν και οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν σειρά τεστ για να αποδεικνύεται η ανάρρωση.
Σημειώνεται ότι, τα κράτη-μέλη θα είναι υποχρεωμένα να αναγνωρίζουν τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν επίσης να εκδίδουν πιστοποιητικά που καλύπτουν εμβόλια, όπως το ρωσικό Sputnik V ή το κινεζικό Sinovac, τα οποία έχουν εγκριθεί μόνο στην επικράτειά τους.
Οι άλλες χώρες της ΕΕ θα αποφασίζουν αν θα δεχθούν ένα πιστοποιητικό που αφορά κάποιο εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τις κανονιστικές αρχές της ΕΕ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала