Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Sputnik V: Έπαινοι από τον Αργεντίνο Πρόεδρο - "Άντεξα την ασθένεια χάρη στο ρωσικό εμβόλιο"

© Sputnik / Alexey Maishev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςSputnik V
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Αλμπέρτο Φερνάντες για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V καθώς, όπως τόνισε την Τετάρτη (14/04), τον βοήθησε να ξεπεράσει εύκολα τη νόσο COVID-19.
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος μολύνθηκε από τη νόσο COVID-19, δήλωσε την Τετάρτη (14/04) ότι ξεπέρασε εύκολα την ασθένεια χάρη στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Το Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.04.2021
Κόσμος
Sputnik V: Ξεκινά η παραγωγή στη Σερβία
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του, ο Αλμπέρτο Φερνάντες ανέφερε: «Ήμουν σε θέση να αντέξω (την ασθένεια) χάρη στο εμβόλιο που έλαβα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός Πρόεδρος βρέθηκε, στις 3 Απριλίου, θετικός στη νόσο COVID-19, αλλά οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή του σταθερή και ο ίδιος είχε λάβει, νωρίτερα, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Μάλιστα, οι γιατροί επέτρεψαν στον Αλμπέρτο Φερνάντες να επιστρέψει στα καθήκοντά του από την Πέμπτη (15/04).
Το Sputnik V είναι εγγεγραμμένο σε σχεδόν 60 χώρες, με συνολικό πληθυσμό άνω του ενάμισι δισ. και έτσι είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο εμβόλιο στον κόσμο για τη νόσο COVID-19.
Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.
Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «Lancet» στις 2 Φεβρουαρίου.
Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала