Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει Θεσσαλονίκη και Σποράδες

© Φωτογραφία : Achilleas Chiras / SOOCΛιμάνι Θεσσαλονίκης
Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, στο Διοικητήριο, ανακοίνωσε την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με ένα γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο και με αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων και διασφαλίζουμε άριστες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών σε επίπεδο Θεσσαλονίκης και, βέβαια, άριστες μεταφορικές υπηρεσίες και για τους κατοίκους της Β. Ελλάδας και τους νησιώτες μας» επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

Επίσης, δήλωσε πως είναι προγραμματισμένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το ΒΑ Αιγαίο, ενώ όσον αφορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είπε ότι είναι σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300.000.000 ευρώ και ήδη η πρώτη φάση των υποχρεωτικών επενδύσεων είναι στο τελευταίο στάδιο ανάδειξης αναδόχου και επομένως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όχι μόνο σε εμπορευματικό κόμβο των Βαλκανίων, αλλά και συνολικά της ΝΑ Μεσογείου, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην εθνική.
Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.04.2021
Κόσμος
Τουρισμός: Συμφωνία στην ΕΕ για ταξιδιωτικά πιστοποιητικά COVID-19
Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη τρεις διεθνείς διαγωνισμοί των περιφερειακών λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, με πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και εξωχώριους επενδυτικούς ομίλους.
Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι αυξήθηκε το κονδύλι για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές στη χώρα και από 90.000.000 ευρώ που ήταν το 2019 έφτασε στα 138.000.000 το 2021. Και με αυτό τον τρόπο αυξήθηκαν σε 24 οι άγονες γραμμές δημιουργώντας ένα πιο ισχυρό και πιο σύγχρονο ακτοπλοϊκό δίκτυο τόσο στο ΒΑ όσο και στο ΝΑ Αιγαίο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала