Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς ένα μικρό γαλακτοκομείο στα Πατήσια οδήγησε στη δημιουργία της ΦΑΓΕ

© AP Photo / Mike GrollΦΑΓΕ - Εργοστάσιο
ΦΑΓΕ - Εργοστάσιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Βρείτε μας
Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, ο επιχειρηματίας που μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη, ίδρυσαν τον όμιλο ΦΑΓΕ.
Η οικογένεια Φιλίππου άνοιξε το πρώτο μικρό γαλακτοκομείο της την 1η Σεπτεμβρίου του 1926 στα Πατήσια, με το γιαούρτι τους να αποκτά γρήγορα φήμη.
Ύστερα, το 1954 δημιούργησαν το πρώτο δίκτυο μαζικής παραγωγής γιαουρτιού της Αττικής και 10 χρόνια μετά άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ το 1974 κατασκευάστηκε το σημερινό εργοστάσιο ΦΑΓΕ.
Η ΦΑΓΕ, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ξεκίνησε την εμπορία των προϊόντων της σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ολλανδία.
Το 1993 η εταιρεία εισήλθε στην αγορά φρέσκου γάλακτος.
Το 2000 η τρίτη γενιά της οικογένειας ανέλαβε τη διοίκηση και ο Κυριάκος Φιλίππου παρέμεινε, ωστόσο, πρόεδρος.
Το 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο για λόγους όπως οι ευνοϊκότεροι φορολογικοί όροι και η καλύτερη πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Η ΦΑΓΕ σήμερα απασχολεί 1.400 υπαλλήλους.
Ένα αναμμένο κερί (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Ελλάδα
Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Φιλίππου

Ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ, που μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη, κατάφεραν να καταστήσουν την ελληνική εταιρεία έναν διεθνή όμιλο, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.
«Χθες έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο Κυριάκος Φιλίππου σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βρήκε τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά