Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η ετήσια ομιλία Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα

Η ετήσια ομιλία Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε σήμερα στους πολίτες της χώρας του τα σχέδια της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.
Τα επόμενα βήματα της Ρωσίας μετά την πανδημία παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του προς το κοινοβούλιο σήμερα Τετάρτη.
Ο Ρώσος Πρόεδρος παρουσίασε και ένα πακέτο μέτρων «ανακούφισης» αλλά και τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες.
Η ομιλία Πούτιν πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Έκθεση Manezh, στο κέντρο της Μόσχας και μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγαλύτερα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το «παρών» έδωσαν αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα.
Στην ομιλία του, ο Πούτιν έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις εθνικές προτεραιότητες το επόμενο έτος, τους στόχους για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου, ενώ έθιξε και θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, με ιδιαίτερη αναφορά στη Λευκορωσία.
Περιεχόμενα
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
13:43 21.04.2021
Ολοκληρώθηκε η ομιλία Πούτιν
Η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκληρώθηκε με σύσσωμη την αίθουσα να σηκώνεται για τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας.
13:30 21.04.2021
Βολές κατά της Δύσης για τη στάση απέναντι στη Λευκορωσία
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Λευκορωσίας δήλωσε πως η χώρα προετοιμάζεται για μια τεράστια κυβερνοεπίθεση.
Ο Ρώσος πρόεδρος έστρεψε μάλιστα τα βέλη του σε χώρες της Δύσης που όπως παρατήρησε Δύση δεν αντέδρασαν με κανέναν τρόπο στην απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο.
13:26 21.04.2021
Έκκληση Πούτιν στην παγκόσμια κοινότητα για διάλογο
Ο Πούτιν κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σταθερότητας.
13:21 21.04.2021
«Θα απαντήσουμε σκληρά και γρήγορα στις προβοκάτσιες»
Για την εξωτερική πολιτική δήλωσε πως η Ρωσία είναι συνηθισμένη σε αβάσιμες κατηγορίες.
Ξεκαθάρισε πως η χώρα του θέλει φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες αλλά όσοι στήνουν προβοκάτσιες εναντίον της θα το μετανιώσουν.
Η απάντηση αυτή, θα είναι μάλιστα, γρήγορη σκληρή και ασύμμετρη.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως κανείς δεν θα ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και πως η Ρωσία είναι αυτή που ξεκαθαρίζει ποιες είναι αυτές.
13:18 21.04.2021
Τόνισε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να «ρίξει τις γέφυρες» αλλά η πολιτική αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία
13:14 21.04.2021
Πούτιν: Η Δύση δεν αντέδρασε στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία

«Η Δύση δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο στην απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο. Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε άποψη για το Λουκασένκο, αλλά οργανωμένοι φόνοι, αυτό πάει πολύ»

13:12 21.04.2021

"Η Ρωσία είναι μια φιλόξενη χώρα, ανοιχτή σε αληθινούς φίλους. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, η Ρωσία θα επιτρέψει και πάλι να έρθουν οι τουρίστες"

Ο Πούτιν ζήτησε ακόμη απλοποίηση της απόκτησης ηλεκτρονικής visa με τον χρόνο επεξεργασίας να πρέπει να διαρκεί μέχρι 4 ημέρες
13:10 21.04.2021
Η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας
Για την εξωτερική πολιτική δήλωσε πως η Ρωσία έχει τη δική της πολιτική βάσει συμφερόντων, τα οποία θα εξυπηρετήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
13:07 21.04.2021
Στόχος η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
Το καθαρό επίπεδο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ρωσίας πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

«Τα επόμενα 30 χρόνια, ο συσσωρευμένος όγκος των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στη Ρωσία θα πρέπει να είναι χαμηλότερος από ό, τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ένα δύσκολο έργο, δεδομένου του μεγέθους της Ρωσίας, της γεωγραφίας, του κλίματος και της δομής της οικονομίας.
13:01 21.04.2021
Η ρωσική κυβέρνηση είναι επιφορτισμένη με την αποκατάσταση της αγοράς εργασίας και του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών μετά την πανδημία , δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η αγορά εργασίας και το πραγματικό εισόδημα των πολιτών σίγουρα θα αποκατασταθούν και θα προχωρήσουμε παρακάτω, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής» δήλωσε ο Πούτιν.

12:58 21.04.2021
Επιδόματα για οικογένειες με παιδιά
Τα παιδιά στη Ρωσία ηλικίας 8-16 ετών σε μονογονεϊκές οικογένειες θα λαμβάνουν επίδομα 5.650 ρούβλια κάθε μήνα από τον Ιούλιο.
Το μέτρο στήριξης θα περιλαμβάνει οικογένειες όπου οι γονείς είναι διαζευγμένοι και ένας από αυτούς λαμβάνει διατροφή.
Οι οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας θα λάβουν επίσης στήριξη με ποσό των 10.000 ρούβλια ανά παιδί ως εφάπαξ πληρωμή στα μέσα Αυγούστου.
Ένα ξεχωριστό επίδομα θα δοθεί σε έγκυες γυναίκες με οικονομικές δυσκολίες.
12:55 21.04.2021
Δεν δίστασε να δηλώσει πως η χώρα του αναγκάστηκε να πάρει μέτρα άνευ προηγουμένου για να στηρίξει την οικονομία και να σώσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
12:52 21.04.2021
Προτεραιότητα στην στήριξη οικονομίας και εργασίας
Επανερχόμενος στο ζήτημα της οικονομίας τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
12:49 21.04.2021
Μιλώντας για το ενδεχόμενο απρόβλεπτων καταστάσεων όπως η πανδημίας, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως η Ρωσία θα πρέπει να μπορεί να αναπτύσσει τεστ και εμβόλια μέσα σε 4 ημέρες

«Πρέπει να έχουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη ασπίδα στον τομέα της υγείας και της βιολογικής ασφάλειας. Καταλαβαίνουμε τώρα τι γίνεται. Πρέπει να διασφαλίσουμε την αυτονομία της Ρωσίας στην παραγωγή ολόκληρου του φάσματος εμβολίων, ουσιών για φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων κατά των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στη σημερινή γενιά αντιβιοτικών» δήλωσε ο Πούτιν.

12:46 21.04.2021
Ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιταχύνει την υιοθέτηση νόμου για πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για περιβαλλοντική καταστροφή
12:44 21.04.2021
Ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα σε ενέργεια και κλίμα
Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως χρειάζεται νέα προσέγγιση στο ζήτημα της ενέργειας ενώ τόνισε πως η Ρωσία χρειάζεται να προσαρμόσει την οικονομία της στην κλιματική αλλαγή.
12:41 21.04.2021
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ρώσου Προέδρου
Η ετήσια ομιλία Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας - Sputnik Ελλάδα
12:36 21.04.2021
Η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί την αύξηση του πληθυσμού του κράτους ως κορυφαία προτεραιότητα.

"Η διατήρηση του πληθυσμού είναι η κορυφαία εθνική μας προτεραιότητα. Αυτή η προτεραιότητα καθορίζει όλες τις διατάξεις του ανανεωμένου συντάγματος" δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε δε πως η στρατηγική είναι να επιτευχθεί μια βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού και να διασφαλιστεί ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία θα ανέλθει στα 78 έτη ως το 2030
12:34 21.04.2021
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να έχει η επόμενη γενιά τις καλύτερες ευκαιρίες, υποσχέθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος
12:31 21.04.2021

"Η ανάπτυξη τριών αξιόπιστων και ασφαλών εμβολίων κορονοϊού από ρωσικά ινστιτούτα καταδεικνύει το αυξανόμενο επιστημονικό δυναμικό της χώρας"

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала