Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Πούτιν: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Ρωσίας μετά την πανδημία - Σκληρό μήνυμα στη Δύση

© Sputnik / Sergei Guneev Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.04.2021
Βρείτε μας
Τις προτεραιότητες της Ρωσίας μετά την πανδημία ανέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του προς το Κοινοβούλιο.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε την ετήσια ομιλία του προς το κοινοβούλιο ξεκαθαρίζοντας ότι θα επικεντρωθεί σε εσωτερικά ζητήματα όπως η υγειονομική περίθαλψη και η οικονομία.
«Η σημερινή ομιλία θα επικεντρωθεί κυρίως στα εσωτερικά μας ζητήματα. Φυσικά, αυτά είναι θέματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική πολιτική, την οικονομία και σίγουρα θα πρέπει να πω λίγα λόγια για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας».
Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Κόσμος
Sputnik V: Επίτροπος αποκαλύπτει πότε θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά της Ε.Ε.

Η πανδημία ανέδειξε το άρτιο επιστημονικό δυναμικό της χώρας

Μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού υπογράμμισε ότι πάντα πίστευε ότι η Ρωσία θα ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η κοινωνία ενήργησαν υπεύθυνα και με αλληλεγγύη.
«Φυσικά, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά εγώ προσωπικά είχα επίσης την πεποίθηση ότι σίγουρα θα ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις. Οι πολίτες μας, η κοινωνία, το κράτος ενήργησαν υπεύθυνα και αλληλέγγυα, μαζί καταφέραμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα", είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Επισήμανε επίσης πως η ανάπτυξη τριών αξιόπιστων και ασφαλών εμβολίων από ρωσικά ινστιτούτα καταδεικνύει την ικανότητα που έχει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
«Οι επιστήμονές μας έχουν κάνει μια αληθινή ανακάλυψη και τώρα η Ρωσία έχει τρία αξιόπιστα εμβόλια κορονοϊού. Αυτό και πολλά άλλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια δείχνουν το καταρτισμένο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας μας» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η ανοσία της αγέλης.
«Ζητώ από όλους τους Ρώσους πολίτες να εμβολιαστούν» δήλωσε ο Πούτιν.

Προτεραιότητα το δημογραφικό

Η ρωσική κυβέρνηση βλέπει την αύξηση του πληθυσμού ως κορυφαία προτεραιότητα, ήταν το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου.
«Η διατήρηση των πληθυσμού είναι η κορυφαία εθνική μας προτεραιότητα. Αυτή η προτεραιότητα καθορίζει όλες τις διατάξεις του ανανεωμένου συντάγματος» δήλωσε ο Πούτιν.
«Η στρατηγική μας είναι να επιτύχουμε και πάλι μια βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία θα ανέλθει στα 78 έτη έως το 2030» πρόσθεσε.

Μέτρα στήριξης της οικονομίας

Παράλληλα, η ρωσική κυβέρνηση στοχεύει να διασφαλίσει την προβλεψιμότητα των τιμών και τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ρύθμισης της αγοράς.
«Το καθήκον της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει μακροπρόθεσμες συνθήκες που θα χρησιμοποιούν μηχανισμούς ρύθμισης της αγοράς και θέλω να υπογραμμίσω πως έχουμε τέτοιου είδους μηχανισμούς για να εγγυηθούμε την προβλεψιμότητα και τον ποιοτικό κορεσμό της εσωτερικής αγοράς» τόνισε ο Πούτιν.
Σχολιάζοντας το παγκόσμιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης τόνισε πως βρίσκεται στο κατώφλι μιας πραγματικής επανάστασης και η Ρωσία δεν πρέπει να μείνει μακριά, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσει τεχνολογίες επόμενης γενιάς.
«Και το καθήκον μας είναι να θέσουμε τέτοιες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών της χώρας μας, στη νέα τεχνολογική βάση πρέπει να οικοδομήσουμε ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης» πρόσθεσε.

Η Ρωσία να γίνει αυτόνομη απέναντι στις πανδημίες

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε το αίτημα της Ρωσίας να γίνει αυτόνομη για όλα τα εμβόλια και τα ιατρικά προϊόντα σε περίπτωση που εμφανιστεί μια νέα πανδημία.
«Πρέπει να έχουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη ασπίδα στον τομέα της υγιεινής και της βιολογικής ασφάλειας. Καταλαβαίνουμε τώρα τι γίνεται. Πρέπει να διασφαλίσουμε την αυτονομία της Ρωσίας στην παραγωγή ολόκληρου του φάσματος εμβολίων, ουσιών για φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων κατά των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στη σημερινή γενιά αντιβιοτικών» δήλωσε ο Πούτιν.

Επιδόματα σε οικογένειες με παιδιά

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ακόμη πως τα παιδιά στη Ρωσία ηλικίας 8-16 ετών σε μονογονεϊκές οικογένειες θα λαμβάνουν κατά μέσο όρο 5.650 ρούβλια κάθε μήνα από τον Ιούλιο, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι οικογένειες δύο γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας θα λάβουν επίσης στήριξη με ποσό 10.000 ρούβλια ανά παιδί και εφάπαξ πληρωμή στα μέσα Αυγούστου.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.04.2021
Κόσμος
Κρεμλίνο: Πούτιν - Μπάιντεν συζήτησαν για Λευκορωσία αλλά όχι για Ναβάλνι
Ένα ξεχωριστό επίδομα θα δοθεί σε εγκύους με οικονομικές δυσκολίες.
Ο ίδιος σημείωσε πως η ρωσική κυβέρνηση είναι επιφορτισμένη με την αποκατάσταση της αγοράς εργασίας και του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών μετά την πανδημία.

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και την ενέργεια

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο το καθαρό επίπεδο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Ρωσίας να είναι χαμηλότερο από αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ένα δύσκολο έργο, δεδομένου του μεγέθους της Ρωσίας, της γεωγραφίας, του κλίματος και της δομής της οικονομίας, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος πως θα τα καταφέρει.
Η Ρωσία έλαβε πρωτοφανή μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της εν μέσω της πανδημίας, σώζοντας 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας δήλωσε ακόμη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο εταιρικός τομέας της Ρωσίας πρόκειται να καταγράψει τα κέρδη ρεκόρ το 2021 παρά τις οικονομικές προκλήσεις.
Η Ρωσία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών και στην προσαρμογή της οικονομίας της στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.
«Πρέπει επίσης να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή. Πρέπει να προσαρμόσουμε τον γεωργικό μας τομέα, τον βιομηχανικό, τις δημόσιες υπηρεσίες και όλες τις υποδομές. Να δημιουργήσουμε μια βιομηχανία ανακύκλωσης CO2, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω σκληρού ελέγχου και παρακολούθησης» τόνισε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε την Τετάρτη από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση να επιταχύνει την έγκριση ενός νομοσχεδίου που επιβάλλει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για πρόκληση ζημιών στο περιβάλλον.
Έκανε γνωστό ακόμη, πως η ρωσική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις με προοπτικές τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Ο περιορισμός του πληθωρισμού με στόχο το 4% και η διασφάλιση της συνολικής μακροοικονομικής σταθερότητας είναι μεταξύ άλλων οι οικονομικές προτεραιότητας της ρωσικής κυβέρνησης κατά το επόμενο έτος.
Ο Πούτιν επισήμανε ακόμη πως η Ρωσία θα άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ εν μέσω πανδημίας το συντομότερο δυνατό και η χώρα θα είναι ανοιχτή για εκατομμύρια τουρίστες.
Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Κόσμος
"Ναι" Πούτιν στις ΗΠΑ για συμμετοχή στη Διάσκεψη για το Κλίμα

Σκληρή στάση απέναντι στη Δύση

Η Ρωσία έχει τα δικά της εθνικά συμφέροντα και θα συνεχίσει να τα υπερασπίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν την Τετάρτη.
«Το σκεπτικό και η ιδέα της πολιτικής της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή [...] είναι να διασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια για την ευημερία του λαού μας, για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας» δήλωσε ο Πούτιν.
«Φυσικά, η Ρωσία έχει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως κάνουν και άλλες χώρες του κόσμου» πρόσθεσε.
Είπε επίσης πως το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας θα φτάσει το 88% το 2021.
Δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία καλεί τους παγκόσμιους εταίρους της να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις για στρατηγική σταθερότητα, η οποία θα έχει στο επίκεντρο όλα τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, όχι μόνο τα παραδοσιακά όπλα.
«Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να στοχεύουν στη δημιουργία ενός χώρου συνεργασίας χωρίς συγκρούσεις βάσει ενός τύπου ασφάλειας που θα καλύπτει όχι μόνο τα παραδοσιακά στρατηγικά όπλα, όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και τα βαριά βομβαρδιστικά και υποβρύχια, αλλά όλα τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα» δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.
Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ακόμη τον σημαντικό ρόλο των πέντε μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC).
Σε ένα αυστηρό μήνυμα στη Δύση τόνισε πως εκείνοι που προβαίνουν σε προκλήσεις εναντίον της Ρωσίας θα το μετανιώσουν.
«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους διεθνείς παράγοντες» δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο.
«Δεν θέλουμε πραγματικά να κόψουμε τις γέφυρες. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί τις καλές μας προθέσεις ως αδιαφορία ή αδυναμία και σκοπεύει να κάψει τελικά ή ακόμη και να ανατινάξει αυτές τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή» τόνισε.
«Εκείνοι που πραγματοποιούν οποιεσδήποτε προκλήσεις που απειλούν τα βασικά συμφέροντα της ασφάλειάς μας θα το μετανιώσουν» ξεκαθάρισε ο Ρώσος ηγέτης.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι κανείς δεν θα τολμήσει να διασχίσει τις «κόκκινες γραμμές» στις σχέσεις με τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι αυτές οι "κόκκινες γραμμές" θα καθοριστούν από την ίδια τη Μόσχα σε κάθε περίπτωση.

Βολές για τη στάση απέναντι στη Λευκορωσία

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Λευκορωσίας δήλωσε πως η χώρα προετοιμάζεται για μια τεράστια κυβερνοεπίθεση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έστρεψε μάλιστα τα βέλη του σε χώρες της Δύσης που, όπως παρατήρησε, δεν αντέδρασαν με κανέναν τρόπο στην απόπειρα δολοφονίας του Λουκασένκο.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά