Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Επιχείρηση "Πάσχα στην πόλη": Μπλόκα και πρόστιμα - Συναγερμός για την ινδική μετάλλαξη

© Φωτογραφία : youtube.com/OPENΈλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει Πάσχα
Έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.04.2021
Βρείτε μας
Το σχέδιο "Πάσχα στην πόλη" είναι ήδη σε εφαρμογή με μπλόκα, αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα, τη στιγμή που το Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό πίεση, καθώς έχει σημάνει συναγερμός και για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού SARS-CoV-2, η οποία έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα.
Η Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε και έτσι οι αστυνομικές Αρχές είναι ήδη επί ποδός για την επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη» μιας και απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, εν μέσω συναγερμού για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα.
Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.04.2021
Ελλάδα
Πάσχα: Ανάσταση στις 21:00 και ψήσιμο οβελία στις αυλές - Έρχονται αυστηροί έλεγχοι και "μπλόκα"

Φρένο από την Τροχαία στην έξοδο του Πάσχα

Σαφές είναι το μήνυμα της Τροχαίας ενόψει Πάσχα, που ελέγχει όλα τα οχήματα που περνούν από τα διόδια των εθνικών οδών και, σύμφωνα με αυτό, δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν η υπερτοπική μετακίνηση αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα έγγραφα.
Ειδικότερα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Σπύρος Λάσκος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Κυριακή (25/04), ότι «οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είναι και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα πολύ αυστηροί».
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Επιβάλλεται να αντιληφθούν οι πολίτες ότι όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, στα οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, δεν πρόκειται να περάσουν από τα διόδια. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μην προσπαθήσουν να αναχωρήσουν, εάν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα».

Ταξίαρχος Σπύρος Λάσκος
Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής
Πάντως, από το πρωί του Σαββάτου (24/04) έως και την Κυριακή (25/04), στις 06:00, από τα διόδια της Ελευσίνας εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710.
Όσον αφορά στα διόδια των Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο, εξήλθαν 18.201 οχήματα, ενώ εισήλθαν 17.896.

Πότε επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε την Παρασκευή (23/04), προβλέπει τη μετακίνηση εκτός νομού έως και τις 10 Μαΐου για συγκεκριμένους λόγους.
Αυτοί είναι οι εξής:
Μετάβαση από και προς την εργασία.
Για λόγους υγείας, μόνο για μετακίνηση σε δημόσια δομή υγεία με πιστοποίηση και έγγραφο της ίδιας της δομής, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.
Μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή ο μετακινούμενος έχει την υποχρέωση να έχει μαζί του και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, και ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής, ενώ ο συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες.
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και ο μετακινούμενος γονέας κατ' εφαρμογήν της παρούσας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Τσουχτερά πρόστιμα

Οι παραβάτες των μέτρων θα τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα καθώς προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και, μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει ψευδή ή πλαστά στοιχεία ή ψευδή βεβαίωση, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ.

Δύο κρούσματα με ινδική μετάλλαξη στην Ελλάδα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε, την Κυριακή (25/04), πως εντοπίστηκε στην Ελλάδα δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου COVID-19 με το στέλεχος Β.1.617.1, το οποίο είναι και αυτό που επικρατεί στην Ινδία.
Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:
«Πρόκειται για γυναίκα 33 ετών, αλλοδαπή, που ζει στην Αττική, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 04/04/2021 και με αρνητικό PCR τεστ από τη χώρα αναχώρησης. Το κρούσμα εμφάνισε συμπτώματα μετά την είσοδό της στη χώρα, χωρίς όμως να απαιτηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο».
Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
Πάντως, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου COVID-19 με το ινδικό στέλεχος είχε εντοπιστεί σε άνδρα στην Πάτρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22 Μαρτίου.

Ακόμα 1.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Στους 816 οι διασωληνωμένοι

Με ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό, την Κυριακή (25/04), πως καταγράφηκαν ακόμα 1.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19, κατά τις τελευταίες 24 ώρες, και σημειώθηκαν 57 νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 816.
Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων το 51,3% σε άνδρες.
Ακόμα, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι και το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 816 (63,2% άνδρες) και η διάμεση ηλικία τους τα 68 έτη, με το 84,9% από αυτούς να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Πάντως, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει 2.032 ασθενείς από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Οι εισαγωγές νέων ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 481 (ημερήσια μεταβολή +1,91%) και ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 472.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 (εύρος 0,2 έως 106 έτη).
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά