Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Καλά νέα για τους... λιχούδηδες: Υπάρχει τρόπος να τρώμε γλυκά χωρίς να το παρακάνουμε

© Φωτογραφία : frankie cordoba / UnsplashΚορίτσι με γλυκά στο σουπερμάρκετ
Κορίτσι με γλυκά στο σουπερμάρκετ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.05.2021
Βρείτε μας
Υπάρχουν καλά νέα για ανθρώπους που λατρεύουν τα γλυκά. Δεν χρειάζεται να τα στερούνται, αρκεί να ακολουθούν συγκεκριμένα μυστικά απόλαυσης...
Η διατροφολόγος Έλενα Σολομάτινα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Sputnik εξήγησε ποιες λιχουδιές μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία και μας μίλησε για το μυστικό εκείνο που θα μας βοηθήσει να τρώμε λιγότερα γλυκά, αλλά με μεγαλύτερη απόλαυση.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα της διατροφής μας τρόφιμα που καλύπτουν την αίσθηση της γλυκιάς γεύσης, αλλά ταυτόχρονα να είναι φυτικά και υγιεινά. Δηλαδή, το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή των γλυκών.
«Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες περιορίζουν την απορρόφηση της ζάχαρης με αποτέλεσμα να παράγεται λιγότερη ποσότητα ινσουλίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό λίπους. Μπορείτε να τρώτε σορμπέ, ζελέ, μαρσμέλοου, λουκούμια, όλα τα είδη σπιτικών μαρμελάδων» δήλωσε η Σολομάτινα.
Ωστόσο, μας πρότεινε να μην χρησιμοποιούμε τη φρουκτόζη αντί για κανονική ζάχαρη σε προϊόντα σπιτικής ζαχαροπλαστικής, όπως μαρμελάδα και συμβούλεψε να μην το παρακάνουμε και να μην τρώμε πολλά φρούτα και μούρα.
«Μπορείτε να τρώτε φρούτα και μούρα ως υγιεινό σνακ, περιέχουν όμως πολλή φυτική ζάχαρη, οπότε δεν πρέπει να το παρακάνετε» επισήμανε.
Η Σολομάτινα εξήγησε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση των γλυκών χωρίς μεγάλη ψυχολογική πίεση. Το μυστικό είναι απλό: πρέπει να κρατάμε το γλυκό στο στόμα μας για αρκετή ώρα για να καταλάβουμε σωστά τη γεύση.
«Βάλτε ένα μικρό κομμάτι του γλυκού στο στόμα σας, για παράδειγμα, ένα κομμάτι σοκολάτας και κρατήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε οι υποδοχείς γεύσης να έρθουν σε επαφή με αυτό το γλυκό. Δεν έχουμε υποδοχείς στο στομάχι μας, όποτε όσο περισσότερο κρατάμε κάτι στο στόμα μας τόσο πιο ερεθισμένοι θα είναι οι υποδοχείς, τόσο περισσότερη ευχαρίστηση θα νιώθουμε» εξήγησε.
Νέοι στον Λυκαβηττό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.04.2021
"Φρενάροντας" τον χρόνο: Οι συμβουλές των επιστημόνων για να μείνουμε νέοι
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι καταπίνουν γρήγορα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, καταναλώνουν περισσότερα γλυκά από αυτούς που τρώνε αργά, τόνισε η διατροφολόγος.
Αν πίνετε πολλά υγρά, αυτό βοηθάει επίσης στη δημιουργία της αίσθησης ότι καταναλώνετε πολύ περισσότερη ζάχαρη απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, πρόσθεσε.
«Να πίνετε υγρά μαζί με το γλυκό. Έτσι, θα έχετε την αίσθηση ότι φάγατε όχι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας, αλλά τουλάχιστον μισή σοκολάτα αν όχι ολόκληρη» κατέληξε η Σολομάτινα.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά