Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τι αλλάζει στη ζωή των εργαζομένων - Ειδικός "αποκρυπτογραφεί" το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας

CC0 / / Εργασία
Εργασία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.05.2021
Βρείτε μας
Εργατολόγος "αποκρυπτογραφεί" στο Sputnik το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εξηγώντας τι αλλάζει στη ζωή των εργαζομένων.
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει νομικός-εργατολόγος που μίλησε στο Sputnik.
Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά παρουσιάστηκε από τον Κωστή Χατζηδάκη, την Τετάρτη, με τον υπουργό να χαρακτηρίζει την υπάρχουσα νομοθεσία «απαρχαιωμένη» επικαλούμενος το γεγονός ότι το ισχύον πλαίσιο προέρχεται από τη δεκαετία του '80, χωρίς να είναι προσαρμοσμένο στις τρέχουσες, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Στάθηκε επίσης στο γεγονός πως «ακόμα υπάρχει μαύρη και αδήλωτη εργασία», ενώ μίλησε και για την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Τι αλλάζει στα εργασιακά με το νέο νομοσχέδιο

Τα σημεία-κλειδιά του νομοσχεδίου καθώς και τι αλλάζει στη ζωή των εργαζομένων ανέλαβε να «αποκρυπτογραφήσει» ο δικηγόρος και εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Sputnik.
Ωράριο εργασίας: «Ουσιαστικά το ωράριο καταργείται» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Τεμπονέρας και εξηγεί πως με βάση το νομοσχέδιο, ο εργοδότης θα έχει δικαίωμα να απασχολεί τον εργαζόμενο δύο επιπλέον ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Υπερωρίες: Το όριο των υπερωριών αυξάνεται από τις 120 στις 150 ώρες, με τον κ. Τεμπονέρα να προσθέτει πως «δίνεται η δυνατότητα στο γενικό γραμματέα του υπουργείου να σπάει το πλαφόν των 150 ωρών» . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, για ακόμα περισσότερες υπερωρίες.
Απολύσεις: Όπως εξηγεί ο εργατολόγος, το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να προβεί σε εναλλακτική λύση της σύμβασης εργασίας σαν αστική ποινή καταβάλλοντας από τρεις μέχρι 24 μισθούς ως αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα καταργείται για τον εργαζόμενο το δικαίωμα επαναπρόσληψης. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η απόλυση ενός εργαζομένου κριθεί παράνομη ή καταχρηστική, ο εργοδότης αντί να τον πάρει πίσω στη δουλειά, έχει τη δυνατότητα να του καταβάλει ορισμένους μισθούς υπερημερίας.
«Στην πράξη η ρύθμιση αυτή απελευθερώνει τις απολύσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας. Δηλαδή δίνεται, όπως εξηγεί, η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκτιμήσουν ειδικά για υψηλά αμειβόμενο προσωπικό εάν τους συμφέρει να κρατήσουν το προσωπικό ή -στα πλαίσια οικονομικών αναδιαρθρώσεων- να προχωρήσουν σε μαζική απαλλαγή από υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: «Χρήσιμο εργαλείο» χαρακτήρισε ο εργατολόγος την ψηφιακή κάρτα εργασίας υποστηρίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. «Παρ' όλ' αυτά, μην ξεχνάμε ότι είναι νομοθετημένη ήδη από το 2011 και ουδέποτε λειτούργησε» σπεύδει να συμπληρώσει.
Επιθεώρηση εργασίας: «Χάνει δικαιώματα όσον αφορά έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα» δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας για τη ρύθμιση που προβλέπει τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή. «Δίνει την αίσθηση της αβεβαιότητας τη στιγμή που η αγορά εργασίας χρίζει προστασίας και ελέγχου» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για «πολιτική επιλογή» που δίνει ξεκάθαρα το σήμα πως «για ένα μεγάλο διάστημα δεν θα έχουμε ελέγχους στην αγορά εργασίας».
Συνδικαλιστικός νόμος: Αρχικά καθίσταται απαραίτητος όρος για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, η απογραφή των εργαζομένων και των εργοδοτών στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο. Ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε πως η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στην παραπάνω διάταξη προβλέπει για τα σωματεία τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων, συστημάτων ελέγχου και τηλεδιάσκεψης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αποδυνάμωση της γενικής συνέλευσης στα συνδικάτα» τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία έχει ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη των παραπάνω συστημάτων τα οποία δεν διαθέτουν τα σωματεία μέχρι στιγμής. Συμπλήρωσε πως «πλέον δεν θα έχει κοινωνικό αντίκτυπο το δικαίωμα της απεργίας» αναφερόμενος στο γεγονός πως θεσπίζεται η ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία (33%) σε κλάδους κοινής ωφέλειας (μετρό, κ.λπ.) κατά τη διάρκεια της απεργίας. Τέλος, δήλωσε πως αίρεται η προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων, δηλαδή των συνδικαλιστών, ενώ τόνισε πως «ποινικοποιείται η απεργία με τη ρύθμιση για τις περιπτώσεις ψυχολογικής και σωματικής βίας» και πως «ακόμα και όταν πρόκειται για προβοκάτσια, η απεργία θα καθίσταται παράνομη».
Αποζημιώσεις και αντιμετώπιση παρενοχλήσεων: «Θετική ρύθμιση» χαρακτήρισε την εξίσωση των αποζημιώσεων μεταξύ των υπαλλήλων και των εργατοτεχνιτών, καθώς και την εισαγωγή μέτρων κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία. Παράδειγμα τέτοιων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν η διεύρυνση του πεδίου των απαγορευμένων συμπεριφορών στο οποίο προστίθεται και η βία στους χώρους εργασίας, το λεγόμενο mobbing. Διευρύνεται επίσης το πεδίο των προστατευόμενων προσώπων, ώστε να μην καλύπτει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους αιτούντες εργασίας και τους εθελοντές. Παράλληλα, εισάγεται η αυτοτελής απαγόρευση (για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία), αποσυνδεδεμένη από την έννοια των διακρίσεων στην αγορά εργασίας.
Τηλεργασία: «Θετικό» χαρακτήρισε τέλος ο κ. Τεμπονέρας το γεγονός πως μπαίνει ένα πλαίσιο στην τηλεργασία καθώς ήταν ένα τοπίο το οποίο αρρύθμιστο μέχρι σήμερα. Παράδειγμα της θεσμοθέτησης της τηλεργασίας αποτελεί η διάταξη για το δικαίωμα της αποσύνδεσης. Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στον τηλεργαζόμενο να μην απαντά σε τηλέφωνα και email εκτός ωραρίου και να είναι φυσικά καλυμμένος από τον νόμο, ώστε να μην κινδυνεύει με απόλυση ή δυσμενή διάκριση επειδή ασκεί το δικαίωμα της αποσύνδεσης. Όπως αναφέρεται ρητά, απαγορεύεται κάθε δυσμενής διάκριση σε βάρος τηλεργαζομένου, επειδή άσκησε το δικαίωμα αποσύνδεσης.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά