Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
 - Sputnik Ελλάδα
Αθλητικά
Αθλητικές ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα σπορ. Οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς αθλητικές στιγμές με επικαιρότητα και σχολιασμό.

Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο: Ο ποδηλατικός γύρος ελπίδας - "Να μεταδώσουμε κέφι για τη ζωή"

© AP Photo / Dimitri MessinisΠοδήλατα
Ποδήλατα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Βρείτε μας
Με σύνθημα "Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο" ο Αντικαρκινικός Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών μάχεται για την Ελπίδα. Η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στο Sputnik.
Η 6η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν και γιορτής για όλους τους επιζώντες. Ο Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο - Virtual Edition.
Στις 6 Ιουνίου 2021 "Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο". Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο - Virtual Edition, παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλεί άπαντες να φορέσουν τις μπλούζες και τα καπέλα τους, να ανέβουν στα ποδήλατά τους όπου και αν βρίσκονται (σε σπίτι ή εξωτερικό χώρο), μεμονωμένα ή με παρέα.
Ο Κ.Ε.Φ.Ι. θέλει οι συμμετέχοντες να στείλουν φωτογραφίες ως μηνύματα εν συναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών.
Η Αμερικανίδα άλτρια, Σοντέ Λόου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Αθλητικά
Νίκησε καρκίνο, κορονοϊό και στοχεύει στο Τόκιο: "Είπα δύο φορές αντίο στον άντρα και τα παιδιά μου"

«Να στηρίξουμε όσους παλεύουν με τον καρκίνο και να τους μεταδώσουμε αισιοδοξία και κέφι για τη ζωή»

Το Sputnik επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Δ.Σ., του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, τη Ζωή Γραμματόγλου που έχει ως επιθυμία μέσα από αυτή τη δράση, να μοιραστούν όλοι όμορφες στιγμές, να ενώσουν τις δυνάμεις για ένα κοινό καλό.
«Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε το 2004 από ανθρώπους που επέζησαν από καρκίνο. Η εμπειρία αυτών των ανθρώπων έγινε η κινητήριος δύναμή τους για να στηρίξουν όσους παλεύουν με τον καρκίνο, ασθενείς και φροντιστές, και να τους μεταδώσουν ταυτόχρονα αισιοδοξία και κέφι για τη ζωή. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται έντονα στο κομμάτι της παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ενώ υλοποιεί και ομάδες γυμναστικής, διατροφικής υποστήριξης, εκπαίδευσης στην ψηφιακή τεχνολογία κ.ά. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος διαθέτει μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έχουν περάσει από ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ενώ τακτικά διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου» αναφέρει η Ζωή Γραμματόγλου.
Ο ποδηλάτης Γιάννης Ουζουνίδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Αθλητικά
Ένας 74χρονος κάνει για 21η φορά τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας για να τιμήσει το 1821 - Βίντεο

«Μια μέρα γιορτής για όσους νίκησαν την ασθένεια»

Με σύνθημα "Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο" θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ποδηλατικός γύρος, έστω και σε Virtual Edition και ο Κ.Ε.Φ.Ι. επιθυμεί η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.
«Η ιδέα για τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο μάς ήρθε στις αρχές του 2020 οπότε και αρχίσαμε να διοργανώνουμε μια ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας. Δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα σχέδιά μας και έτσι φέτος αποφασίσαμε να τα υλοποιήσουμε διαδικτυακά και να ενώσουμε τις φωνές μας με φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 6 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου, μια μέρα γιορτής για όσους νίκησαν την ασθένεια. Θέλουμε να μεταδώσουμε ένα μήνυμα εν συναίσθησης και αισιοδοξίας σε όσους δίνουν τώρα τον αγώνα τους, να δείξουμε ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Επίσης, ένας ακόμα στόχος της δράσης αυτής είναι η διεύρυνση του προγράμματος "Μαζί και στο Σπίτι" που αφορά την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών στο οικείο περιβάλλον τους» τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου.
Η Βιρτζίνια Τορέτσιλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
Αθλητικά
Παίκτρια ξεπέρασε τον καρκίνο: Έφτασα στα 48 κιλά, τώρα θα ζήσω δύο φορές περισσότερο

«Συγκινητική ανταπόκριση, να γίνει θεσμός»

Στον ποδηλατικό γύρο μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα κυριολεκτικά από όπου δύναται και θέλει με απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και τη θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.
«Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας είναι συγκινητική, καθώς ήδη έχουμε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Είναι μια πρώτη προσπάθεια που ελπίζουμε να γίνει θεσμός και ήδη από την επόμενη χρονιά να βγούμε μαζί στον δρόμο με κέφι και να τρέξουμε πάλι "πιο γρήγορα από τον καρκίνο"» επισημαίνει η κα. Γραμματόγλου στο Sputnik.
η Τόνι Ντεϊόν Πρίσλεϊ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.04.2021
Αθλητικά
Έκανε διπλή μαστεκτομή, επέστρεψε και παντρεύτηκε συμπαίκτριά της: "Πώς φαίνομαι δεν με καθορίζει"

Χωρίς χρέωση τα παιδιά ως 12 ετών

Όσον αφορά τις εγγραφές, πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά και για τα παιδιά έως και 12 ετών δεν υπάρχει χρέωση. Το κόστος είναι 8 ευρώ για κάθε άτομο και 6 ευρώ για όλα τα μέλη ομάδων των 10 ατόμων (ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε μια ομάδα είναι 10 και όλα τα μέλη οικογένειας 3 και πάνω ατόμων).
Ο Κ.Ε.Φ.Ι. σε κάθε συμμετοχή δίνει υλικό που περιλαμβάνει: 1 μπλούζα, 1 καπέλο, 1 μάσκα προστασίας για την COVID-19, μπροσούρα γνωριμίας με τον σύλλογο και ευχαριστήρια επιστολή.

«Τοποθέτησε το χέρι σου στην καρδιά σου, μπορείς να το νιώσεις;»

Σκοπός του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών είναι η πραγματοποίηση μιας άρτιας, ασφαλούς και κατά συνέπεια επιτυχούς διοργάνωσης, πέρα και πάνω από κάθε είδους σκοπιμότητα και προσωπική προβολή.
«Τοποθέτησε το χέρι σου στην καρδιά σου, μπορείς να το νιώσεις; Αυτό είναι που ονομάζεται σκοπός. Είσαι εδώ για έναν λόγο, γι’ αυτό μην εγκαταλείπεις» είναι το μότο του συλλόγου για τον σκοπό του.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά