Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν σε... αγάλματα - Φωτογραφίες

© Φωτογραφία : YouTube / apostolimkoΠαγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν σε... αγάλματα
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού: Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν σε... αγάλματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.05.2021
Μία φωτογράφιση για την επιστροφή στη χώρα μας των γλυπτών του Παρθενώνα.
Έναν ξεχωριστό τρόπο για τονίσουν την ανάγκη επιστροφής στην Ελλάδα των αρχαίων γλυπτών που βρίσκονται σε ξένα μουσεία και ιδιαίτερα αυτά του Παρθενώνα, βρήκαν ηθοποιοί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου.
Σε μία προσπάθεια λοιπόν ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη σπουδαιότητα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του πολύτιμου θησαυρού που άφησαν ως παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, πολλοί Έλληνες ηθοποιοί μεταμορφώθηκαν σε… αγάλματα.
Τη σιωπηλή διαμαρτυρία «#SETMEFREECAMPAIGN» εμπνεύσθηκαν και υλοποίησαν η ΜΚΟ «Αποστολή», η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Μαριάμ Νίκου και η Μαρία Κορινθίου (περιοδικό Koita magazine) σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη, με τη συμμετοχή πλειάδας καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Την πρωτοβουλία στήριξαν αφιλοκερδώς οι ηθοποιοί: Αϊβάζης Γιάννης, Γουλιώτη Στεφανία, Δούκα Ζέτα, Δούνια Νόνη, Κακούρης Λεωνίδας, Καρβούνη Κόρα, Κορινθίου Μαρία, Κουλουκάκου Αντιγόνη, Κουρή Νεφέλη, Ναυπλιώτου Μαρία, Νούσιας Τάσος, Παπαφωτίου Μαρία, Ρώτας Ρένος.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала