Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μένιος Φουρθιώτης: Τι απαντά η Σοφία Νικολάου για συνδρομητικά κανάλια και ειδική διατροφή

© Φωτογραφία : Facebook / Menios FourthiotisΜένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Βρείτε μας
''Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι διευθύνσεις των φυλακών μεριμνούν για την ισότιμη μεταχείριση των κρατουμένων και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους''.
Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια και ειδική διατροφή στις φυλακές Κορυδαλλού, με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να απαντά πως προβλέπονται από τον νόμο.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση, η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.
«Το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου» τονίζει η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, συμπληρώνοντας πως η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.
Μάλιστα, ο κ. Φουρθιώτης υπέβαλλε το σχετικό αίτημα με το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης να εγκρίνει την Τρίτη την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του.
«Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός» επισημαίνεται επίσης, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μόνο στο Κορυδαλλό, περίπου 400 κρατούμενοι διαθέτουν εξοπλισμό και μπορούν να βλέπουν δορυφορικά κανάλια.
Για το ζήτημα της ειδικής διατροφής, η Γενική Γραμματεία τονίζει πως με βάση το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού: «Σε ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο».
«Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης. Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο» διευκρινίζεται ακόμη.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала