Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

© SputnikΠαραλία στη Θεσσαλονίκη
Παραλία στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.05.2021
Πού βρίσκεται η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ.
Οι τελευταίες ημερήσιες μετρήσεις για τη συγκέντρωση κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, δείχνει τάση σταθεροποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά από μία μικρή αποκλιμάκωση που καταγράφηκε έως τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η τάση από τις 19 Μαΐου μέχρι και την πιο πρόσφατη μέτρηση της 27ης Μαΐου, είναι σταθεροποιητική.
Πιο συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, (της Τετάρτης 26/05 και της Πέμπτης 27/05) είναι:
Μειωμένη οριακά (-14%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, της Δευτέρας, 24/05 και της Τρίτης, 25/05.
Μειωμένη κατά 29% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης, 19/05 και Πέμπτης, 20/05.
Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала