Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μόσιαλος: Χρειαζόμαστε την ευελιξία της ανάμιξης των εμβολίων - Οι επιλογές ανάμιξης που εξετάζονται

© AFP 2022 / JACOB KINGΤο εμβόλιο της Moderna
Το εμβόλιο της Moderna - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.05.2021
"Χρειαζόμαστε την ευελιξία της ανάμιξης των εμβολίων" λέει ο Ηλίας Μόσιαλος και αναφέρει τις επιλογές ανάμιξης που εξετάζονται.
Ευρύτερη ανοσολογική απόκριση αναμένεται να εγείρει η ανάμιξη εμβολίων κατά της COVID-19, ενώ θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τις αναδυόμενες και τις υπάρχουσες παραλλαγές του κορονοϊού, επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).
Ωστόσο, όπως τονίζει, πρέπει να υπάρχει μια πραγματική επιστημονική αιτιολόγηση για την ασφαλή ανάμιξή τους.
Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως στο μέλλον ίσως κάνουμε αναμνηστικές δόσεις, που μπορεί να είναι με διαφορετικό εμβόλιο από αυτό που χορηγήθηκε αρχικά.
Η επόμενη γενιά εμβολίων πιθανότατα θα στρέφεται εναντίον πολλών παραλλαγών του κορονοϊού, όπως γράφει στο Facebook, και ίσως τελικά αναμνηστική δόση να κάνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, «κάτι που δεν το γνωρίζουμε ακόμα».
«Αλλά, κάνοντας αναμνηστική δόση με ένα από τα νέα εμβόλια που στοχεύουν στις νέες παραλλαγές του ιού ή αναμειγνύοντας υπάρχοντα εμβόλια, θα βοηθούσε να αναπτυχθεί μια πιο ευρεία συλλογική ανοσία και θα δυσκόλευε την κυκλοφορία των παραλλαγών ή την εμφάνιση νέων» γράφει.
Επιλογές ανάμιξης που εξετάζονται:
«1. Δύο δόσεις AstraZeneca, τρίτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer ή Moderna ή με το νέο εμβόλιο της Moderna που στοχεύει στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.
2. Ανάμιξη AstraZeneca με Pfizer ή Moderna: δηλαδή πρώτη δόση ΑΖ, δεύτερη δόση Pfizer ή Moderna, τρίτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer ή Moderna ή με το νέο εμβόλιο της Moderna.
3. Τρεις δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer.
4. Δύο δόσεις Moderna και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.05.2021
Ελλάδα
Self test: Πώς οι εργαζόμενοι δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα
5. Mια δόση με το εμβόλιο της Johnson &Johnson και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
6. Δύο δόσεις Pfizer, μια δόση Moderna και το αντίστροφο.
7. Δύο δόσεις Pfizer και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna.
8. Δύο δόσεις Pfizer ή Moderna και μια δόση με το εμβόλιο της Novavax».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала