Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τουρισμός για όλους: Επιδότηση έως και 100% φέτος - Οι δικαιούχοι για δωρεάν διακοπές

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΚαλοκαίρι
Καλοκαίρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.06.2021
Βρείτε μας
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους" παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού.
Επιδότηση έως και 100% μπορούν να έχουν φέτος οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και όσα ισχύουν φέτος.
Όπως αναφέρεται, «με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς».
Παράλληλα, το υπουργείο προαναγγέλλει νέο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος, από τον οποίο θα μπορούν να ωφεληθούν ακόμη 100.000 πολίτες.
Ιδού ο «οδηγός» με όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα:

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα φέτος;

Όπως τονίζεται και ύστερα από τις πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, «φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο».
Ειδικότερα:
Φέτος δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων.
Παράλληλα, αυξάνεται το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής ως εξής: Για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο), ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων, η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο).
Ειδικά για την περίπτωση ΑμεΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.
Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία - πάροχοι, διευρύνοντας τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος.

Μέχρι πότε είναι δυνατή η εξαργύρωση των vouchers;

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.
Αεροδρόμιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.06.2021
Ελλάδα
Πρεμιέρα για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID: Σε ποιες χώρες ισχύει από σήμερα – Πώς εκδίδεται

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος;

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr.
Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.
Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:
Δικαιούχοι vouchers καταλυμάτων
Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2, ή 3, ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:
2 ή 3 Διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40 ευρώ/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους).
4 Διανυκτερεύσεις: Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/την ημέρα/το άτομο.
Επιδότηση 100% για ΑμεΑ με ανώτερο ποσό τα 30 ευρώ/την ημέρα/το άτομο.
Δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων
Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο - πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 ευρώ.

Πού θα βρω τον κατάλογο καταλυμάτων;

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Πού θα βρω τον κατάλογο τουριστικών γραφείων;

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.
Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς προσεχώς αναμένεται η ένταξη και νέων παρόχων στους υφισταμένους καταλόγους.

Θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων;

Όπως τονίζεται, το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει voucher.
Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων παραμένει η ίδια.
Από το νέο επικείμενο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν ακόμη 100.000 πολίτες.
Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή του προγράμματος: www.tourism4all.gov.gr
Τουρισμός στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.05.2021
Ελλάδα
Κοινωνικός τουρισμός 2021: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά