Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Αναγκαστικές προσγειώσεις καρμπόν σε Μινσκ - Βερολίνο! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει...

Ryanair - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.06.2021
Βρείτε μας
Εδώ να δείτε πόσο επίκαιρη είναι η ρήση: "Πριν πετεινός λαλήσει τρεις". Ακόμα και εκείνο ότι υπάρχει "θεία Δίκη"! Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τη δυτική υστερία κατά της Λευκορωσίας με πρόσχημα την "κρατική αεροπειρατεία" στο Μινσκ; Και να τώρα, επανάληψη - αντιγραφή με αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας. Τι, δεν ακούσατε τίποτα;
Σαν σε καρμπόν οι δύο περιπτώσεις. Την Κυριακή 30/5/21 το βράδυ, όπως μεταδίδει «ντροπαλά» το δελτίο των Euronews, αεροσκάφος της εταιρίας Ryanair, που εκτελούσε την πτήση Δουβλίνο - Κρακοβία με 160 επιβάτες, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο! Υπήρξε τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας.
Και, προσέξτε τα βασικά στοιχεία που προβάλει η εν λόγω είδηση:
Το αεροσκάφος υποδέχτηκαν στον διάδρομο πυροσβεστικά, αστυνομία και ειδικοί φρουροί με εκπαιδευμένα σκυλιά!
Ο κυβερνήτης μόνος του ζήτησε την αναγκαστική προσγείωση!
Όλοι οι επιβάτες βγήκαν από το αεροσκάφος ενώ οι αρχές φρόντισαν για τη διατροφή τους!
Οι βαλίτσες εξετάστηκαν από την αστυνομία και ειδική ομάδα σκύλων - ανιχνευτών σε ανοικτό χώρο. Βόμβα δεν βρέθηκε.
Μετά από όλες τις αναγκαίες έρευνες και ανακρίσεις από τις αρχές, οι επιβάτες έφυγαν για τον προορισμό τους.
Τι είχε συμβεί μια εβδομάδα νωρίτερα; Το ίδιο πράγμα, ακριβώς! Αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Βίλνιους έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Και τότε, όπως και στην τωρινή περίπτωση, λόγω τηλεφωνήματος για ύπαρξη βόμβας!
Εντυπωσιάζει η ταυτότητα των γεγονότων των δύο περιπτώσεων! Αλλά κυρίως εντυπωσιάζει η εκ διαμέτρου αντίθετη αντίδραση.
Ryanair Λευκορωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.05.2021
Κόσμος
Η Λευκορωσία, η πτήση της Ryanair και η υποκρισία της Δύσης: Περιστατικά που η ΕΕ θέλει να ξεχάσει
Η αντίδραση της λεγόμενης συλλογικής Δύσης ήταν τότε, και συνεχίστηκε όλη την εβδομάδα, κάτι παραπάνω από αστραπιαία!
1.
Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο από τη στιγμή της προσγείωσης στο Μινσκ, η αυτοαποκαλούμενη «Πρόεδρος της Λευκορωσίας» στην εξορία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, έβγαζε βίντεο με καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και καλούσε τη Δύση να καταδικάσει την «αεροπειρατεία»!
2.
Μια ντουζίνα ανώτερων και ανώτατων ευρω-παραγόντων, διέκοψε (ηρωικά) την κυριακάτικη ανάπαυλα(!), και μέσα σε ένα 24ωρο εξαπέλυσε μύδρους κατά του «τελευταίου» δικτάτορα στην Ευρώπη!
3.
Η έκφραση «κρατική αεροπειρατεία» ήταν στο σύνολο των καταγγελιών, μαζί και του ελληνικού ΥΠΕΞ.
4.
Στο δεύτερο 24ωρο είχαν έτοιμες τις λύσεις αντιμετώπισης του καθεστώτος: Αποκλεισμός εναέριου χώρου της Λευκορωσίας, και απαγόρευση της εταιρείας Μπελάβια να πετά στον χώρο των ευρωπαϊκών χωρών.
5.
Στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής, αφού έχουν λύσει «όλα» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των χωρών της Ευρώπης με την πανδημία, με τα εμβόλια που θα δημιουργούσαν μαζική ανοσία, η οποία δεν φαίνεται μέχρι τέλος καλοκαιριού, θα ασχοληθούν με τις κυρώσεις και τους αποκλεισμούς κατά της Λευκορωσίας!
Και, μπαμ, έρχεται η αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο! Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να γίνει σύγκριση και παραλληλισμός των δύο περιπτώσεων. Που όμως είναι καταστροφική για το προκατασκευασμένο σενάριο επίθεσης κατά της Λευκορωσίας.
Ένας απλοϊκά σκεπτόμενος πολίτης θα αναρωτηθεί: Μήπως με βάση τη «λογική» των τιμωρών της Λευκορωσίας θα πρέπει να τιμωρηθεί και η Γερμανία για «κρατική αεροπειρατεία»; Όχι; Φυσικά, όχι. Γιατί όχι;

Μα γιατί η Γερμανία «έπραξε αυτό που προβλέπει η διεθνής νομοθεσία αεροπλοΐας» σε ανάλογες περιπτώσεις! Και η Λευκορωσία; Το ίδιο δεν έπραξε; Ναι, αλλά εκεί είναι αυταρχικό το καθεστώς, και άρπαξε μέσα από το αεροσκάφος τον «αγωνιστή» της ελευθερίας, Ρομάν Προτασέβιτς!

Μα, θα συνεχίσει να αναρωτιέται ο απλός πολίτης, στο θέμα της αναγκαστικής προσγείωσης, η διαδικασία που τηρήθηκε στην περίπτωση της Γερμανίας, τηρήθηκε και εδώ. Άρα, βγαίνει ότι το Μινσκ έδρασε με βάση τη διεθνή νομοθεσία.
Σωστά; Μόνο που σχεδόν κανένα «μεγάλο» ΜΜΕ στην Ευρώπη δε συνέδεσε τα δύο γεγονότα, όσα ανέφεραν την προσγείωση στο Βερολίνο απλά έμειναν στο επίπεδο «ταΐσματος» των επιβατών και «σχετικής καθυστέρησης», πριν τη μελό κατάληξη του τύπου: τέλος καλό όλα καλά! Αλλά στην περίπτωση του Μινσκ μιλούσαν όλοι για «πρωτοφανή» ταλαιπωρία! Για άμεσο κίνδυνο της ζωής των επιβατών...
Ωστόσο ο Λουκασένκο αποκάλυψε:
Ότι κανείς επιβάτης δεν κινδύνευσε, ότι όλοι, αφού εξετάστηκαν, πήραν φαγητό.
Ότι αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές αυτό ήταν έτοιμο για απογείωση.
Ότι η παραπέρα καθυστέρηση έγινε από το πλήρωμα που «τηλεφωνούσε συνεχώς κάπου» και δεν... βιαζόταν να φύγει.
Ότι η περίπτωση αναστροφής του αεροσκάφους ήταν δύσκολη υπόθεση γιατί πετούσε πάνω από πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας και γενικώς πισωγυρίσματα σε τέτοιους χώρους απαγορεύονται!
Τι από όλα αυτά πρόλαβαν να εξετάσουν όλοι εκείνοι που έσπευσαν να κεραυνοβολήσουν το Μινσκ τις πρώτες ώρες του συμβάντος; Εκείνοι πού «είδαν» πράκτορες της KGB να σέρνουν τον άτυχο αντιφρονούντα;
Η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια με τον Νίκο Δένδια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Τι γυρεύει η Τιχανόβσκαγια στο ελληνικό παζάρι; Μα τόσο... αλληλέγγυοι πια;
Και μόνο στη βάση αυτής της «λογικής», αποδεικνύεται ότι υπήρξε σχέδιο όξυνσης στο έπακρο των σχέσεων με τη χώρα αυτή που αποτελεί σύμμαχο και ενωσιακό εταίρο της Ρωσίας!
Έτσι έσπευσαν με τις βεβιασμένες αποφάσεις τους να κάνουν μαντάρα τον εναέριο χώρο στην περιοχή, με συνέπεια να βγει στη συνέχεια ο Επίτροπος εξωτερικής πολιτικής, Μπορέλ, και να «κλαψουρίζει» ότι η Ρωσία δεν δέχεται πτήσεις από την Ευρώπη λόγω (ευρωπαϊκής) τιμωρίας του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας!
Και κάτι ακόμα ουσιαστικό. Πριν από έναν χρόνο όταν «νέκρωσαν» οι πτήσεις στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης, η λευκορωσική αεροπορική Μπελάβια ήταν η εταιρεία μέσω της οποίας επέστρεψαν στις χώρες τους δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι που είχαν ξεμείνει στο εξωτερικό!
Ήταν τότε που αρκετοί ευχαρίστησαν την κυβέρνηση του Μινσκ για τη βοήθεια αυτή! Και να τώρα, η εταιρεία Μπελάβια πυροβολείται ξεδιάντροπα!
Θα μπορούσαμε να αναλύουμε για πολύ ακόμα τη συγκεκριμένη ιστορία η οποία κράτησε επί μία εβδομάδα τα πρωτοσέλιδα των «καθωσπρέπει» ΜΜΕ, αλλά και τη δυνατότητα εύκολης καταδίκης από πολιτικές δυνάμεις που αποδεικνύουν πως καταβροχθίζουν ανεγκέφαλα ό,τι τους σερβίρουν.
Ήρθε, όμως η αναγκαστική προσγείωση - καρμπόν στο Βερολίνο, για να συντρίψει το σαθρό οικοδόμημα της λογικής του παραλογισμού, ειδικού εργαλείου στην επίτευξη πολιτικών στόχων!
Γι' αυτό σας λέω, φαίνεται πως έχουν δίκιο όσοι θεωρούν ότι υπάρχει θεία Δίκη! Παρακμή.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά