Καλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα

© Φωτογραφία : Associated PressΚαλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα
Καλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2021
Ένα ζευγάρι στη Ρωσία έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στα άλογα. Η Εκατερίνα και ο Σεργκέι άνοιξαν ένα καταφύγιο όπου προσφέρουν στα γερασμένα ή τραυματισμένα άλογα μια νέα ευκαιρία για ζωή, δίνοντάς τους κάτι που πολύ δύσκολα βρίσκεται για αυτά στον σημερινό σύγχρονο κόσμο: ελευθερία!
Η πύλη σε αυτόν τον περίβολο ανοίγει κάθε πρωί και τα άλογα αυτού του καταφυγίου μπορούν ελεύθερα να χαρούν τα λιβάδια, το χορτάρι και να τρέξουν, σχεδόν όλη την ημέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Ένας καταφύγιο στο χωριό Τσερέμκοβα στη Ρωσία δίνει στα γερασμένα ή τραυματισμένα άλογα μια νέα ευκαιρία για ζωή. Με την ονομασία "Ελευθερία", φροντίζει τις καθημερινά τις ανάγκες δεκατεσσάρων αλόγων και στοχεύει να τους δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής, από το να περιορίζονται όλη την ημέρα στους στάβλους.
"Η χάρη τους, η ομορφιά των κινήσεών τους - κοιτώντας τα ελεύθερα άλογα είναι συναρπαστικό. Και θέλω να τα κοιτώ και να τα κοιτώ και να κάνω ό, τι μπορώ για να ζήσουν, ακόμη και ένας μικρός αριθμός από αυτά, να μπορούν να έχουν αυτή την ευκαιρία να είναι πρακτικά ελεύθερα στον σύγχρονο κόσμο μας", εξηγεί η Εκατερίνα Γιουμάεβα, συνιδιοκτήτρια του καταφυγίου αλόγων.
Τα περισσότερα από τα άλογα δεν μπορούν να εργαστούν πια, τα ζώα είναι είτε πολύ μεγάλα σε ηλικία, άρρωστα ή τραυματισμένα - και αρκετά συχνά, ενδέχεται απλά να καταλήξουν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.
Τα καθαρόαιμα αραβικά άλογα της Συρίας αναρρώνουν από τη φρίκη του πολέμου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.03.2019
Τα καθαρόαιμα αραβικά άλογα της Συρίας αναρρώνουν από τη φρίκη του πολέμου
Η Εκατερίνα είχε πάθος με τα άλογα από την παιδική της ηλικία και άνοιξε τους πρώτους της στάβλους το 2014, αλλά δεν προοριζόταν αρχικά για ηλικιωμένα ζώα.
Προσπαθώντας να βελτιώσουν τις συνθήκες για τα άλογα, μετέφεραν το καταφύγιο σε αυτήν την τρέχουσα τοποθεσία στο χωριό Τσερέμκοβα.
Το καταφύγιο αλόγων άρχισε να προσελκύει άλλους εκτροφείς αλόγων, οι οποίοι έφερναν τα άλογα που δεν μπορούσαν πλέον να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή.
"Έχουμε άλογα με διαφορετικά προβλήματα, μερικά έχουν προβλήματα με τα πόδια τους, κάποια έχουν προβλήματα στο στομάχι, άλλα με την καρδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις με τον εγκέφαλο - μερικές φορές αυτό συμβαίνει επίσης. Έχουμε μια προσωπική προσέγγιση σε κάθε άλογο, εξετάζουμε μεμονωμένα κάθε ένα από αυτά και συζητάμε με τους ιδιοκτήτες τους - τι χρειάζονται, πώς και σε ποια ποσότητα και με ποια σειρά", αναφέρει η Εκατερίνα.
Μια απίθανη περιπέτεια: Από τη Σιβηρία στην Ευρώπη με άλογα – Ένα ταξίδι 15.000 χλμ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.04.2021
Μια απίθανη περιπέτεια: Από τη Σιβηρία στην Ευρώπη με άλογα – Ένα ταξίδι 15.000 χλμ
Εκτός από το σανό, τα άλογα τρέφονται με δημητριακά - κάθε άλογο έχει το δικό του ειδικό γεύμα - η ποσότητα και η σύνθεση εξαρτώνται από την κατάσταση της υγείας, την ηλικία και τις ανάγκες κάθε ζώου.
Εκτός από τα δικά τους πέντε άλογα, το ζευγάρι φροντίζει άλλα εννέα άλογα για άλλους ανθρώπους, που πληρώνουν 9.000 ρούβλια το μήνα, ένα ποσό το οποίο καλύπτει τη διατροφή του αλόγου.
Οι αγωνιώδεις στιγμές διάσωσης έντεκα αλόγων που έπεσαν σε παγωμένα νερά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.02.2020
Οι αγωνιώδεις στιγμές διάσωσης 11 αλόγων που έπεσαν σε παγωμένα νερά
Μερικά από τα άλογα που είχαν έρθει στο καταφύγιο δεν αναμένονταν να ζήσουν περισσότερο από έναν χρόνο, όμως είναι ακόμα ζωντανά και ζωηρά.
"Σε φυσικές συνθήκες, τα άλογα μπορούν να ζήσουν περισσότερα από 40 χρόνια. Στους στάβλους, ζουν μόλις έως και 20 χρόνια, έτσι αυτοί οι ιδιοκτήτες που θέλουν να παρατείνουν τη ζωή των ζώων τους, μπορούν να διαμορφώσου, ας πούμε, μια ελεύθερη ζωή" αναφέρει ο Αλεξέι Ροζίν, εργαζόμενος στο καταφύγιο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала