Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Κορονοϊός: Οι βίγκαν είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά - Τι δείχνει νέα έρευνα

CC0 / / Το κόκκινο κρέας έχει πολύ περισσότερη χοληστερόλη από τα ψάρια.
Το κόκκινο κρέας έχει πολύ περισσότερη χοληστερόλη από τα ψάρια. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Βρείτε μας
Άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και δεν κατανάλωναν ζωικά προϊόντα είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά από κορονοϊό.
Όσοι είναι βίγκαν ή καταναλώνουν και ψάρι φαίνεται πως νοσούν λιγότερο βαριά από κορονοϊό σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε.
Συγκεκριμένα, η έρευνα έλαβε χώρα σε έξι χώρες, μεταξύ αυτών και η Βρετανία, και έδειξε πως όσοι ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρά συμπτώματα αν νοσήσουν από κορονοϊό. Παράλληλα, οι άνθρωποι που τρώνε ψάρι αλλά όχι κρέας είχαν επίσης κατά 59% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.
Αντιθέτως, όσοι έκαναν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, δηλαδή κρέας, φάνηκε να είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά.
Εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Κόσμος
Νέα έρευνα: Το CoronaVac μειώνει τη θνητότητα της COVID κατά 97% - Κατά 80% το Pfizer/BioNTech
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «BMJ Nutrition, Prevention and Health» περιελάμβανε εργαζομένους στον τομέα της υγείας από έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.300 που νοσούσαν αλλά και 568 που είχαν περάσει κορονοϊό. Από αυτούς, οι 46 ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή ή κατανάλωναν και ψάρι.
Ο καθηγητής Γκάντερ Κούνλε από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ αναφέρει μιλώντας στο «Sky News» πως «από την αρχή της πανδημίας, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τον αντίκτυπο της διατροφής στη νόσηση. Αυτή η μελέτη επιχειρεί να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Η μελέτη βασίστηκε εξ ολοκλήρου στην αυτοαναφορά και πολλά δεδομένα έχουν δείξει ότι η αυτοαναφερόμενη διατροφική πρόσληψη είναι αναξιόπιστη».
Ωστόσο, ο καθηγητής Φρανσουά Μπαλοού του Ινστιτούτου Γενετικής του UCL, σχολίασε ότι «το μέγεθος του δείγματος είναι αξιοπρεπές και οι αναλύσεις φαίνονται ικανοποιητικές».
«Μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω επικύρωση για να επιβεβαιωθεί μια άμεση, αιτιώδης σχέση μεταξύ της διατροφής και της σοβαρότητας της νόσου COVID-19» καταλήγει.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά