Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπιλ Γκέιτς: "Φωτιά" βάζουν δηλώσεις πρώην υπαλλήλων του - Η Porsche των... παράνομων ραντεβού

© AP Photo / Ted S. WarrenΟ συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς
Ο συνιδρυτής της  Microsoft, Μπιλ Γκέιτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Βρείτε μας
Φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες για την "κακή πλευρά" του Μπιλ Γκέιτς. Όσα δηλώνει πρώην υπάλληλός του για απειλές, παράνομες σχέσεις και μία... μυστήρια Porsche.
Το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια γάμου για μέρες ήταν πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ συνεχίζει να απασχολεί μέσα και αναγνώστες καθώς όλο και περισσότερες φήμες και μαρτυρίες υπαλλήλων του έρχονται στο «φως».
Με τις διαδικασίες του διαζυγίου να προχωρούν, άτομα που γνωρίζουν το ζευγάρι υποστηρίζουν ότι θα δημοσιοποιηθούν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Vanity Fair".
Μάλιστα, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, κάποιος στον κύκλο της Μελίντα συνεργάστηκε με ντετέκτιβ, κάτι που οδήγησε στην κατάθεση του διαζυγίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Μελίντα χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτόν «εντελώς εσφαλμένο», υποστηρίζοντας πως «ούτε η Μελίντα ούτε κανείς δικός της προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή».
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.05.2021
Κόσμος
WSJ: Η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς άρχισε την προετοιμασία του διαζυγίου από το 2019

Ο «αντίχριστος» Γκέιτς και η προσπάθειά του να το αλλάξει

Αν και η Microsoft δεν σχολιάζει όσα γίνονται γνωστά, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο για τον τεχνολογικό κολοσσό να μην γνωστοποιήσει αναφορές για τη συμπεριφορά του Μπιλ, τόσο στο γραφείο όσο και εκτός αυτού, καθώς πρώην υπάλληλοι λένε ότι είχε ακατάλληλη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας και ρομαντικές, εξωσυζυγικές, σχέσεις με υφισταμένους του.
Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι το γεγονός ότι για μία περίοδο ο Μπιλ Γκέιτς ήταν «ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους» και μία αναζήτηση στο ίντερνετ με το όνομά του αρκούσε, καθώς μηχανές αναζήτησης έφερναν αποτελέσματα όπως «αντίχριστος», όπως γράφει πάντα το "Vanity Fair".
Ωστόσο, για περίπου δύο δεκαετίες, ο Γκέιτς προσπαθούσε σκληρά να φανεί ως ένας απλός, καλός, άνθρωπος που ενθουσιάζεται με νέες τεχνολογίες και παλεύει να διορθώσει τα δεινά του κόσμου. Έδωσε δισεκατομμύρια για την ελονοσία, την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πείνα.
Μπιλ Γκέιτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Κόσμος
Οι ερωτικές "αταξίες" του Μπιλ Γκέιτς τον έθεσαν εκτός διοικητικού συμβουλίου της Microsoft;
Άξια αναφοράς είναι και η δήλωση που είχε κάνει το 2015 για μία «πιθανή παγκόσμια πανδημία» που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο περισσότερων από 30 εκατ. ανθρώπων.

Τα σύμφωνα εμπιστευτικότητας και οι απειλές στους υπαλλήλους

Με τη γνωστοποίηση του διαζυγίου του, όμως, φαίνεται ότι το αν ο Μπιλ Γκέιτς είναι «κακός» ή «καλός»... παίζεται.
Όπως λέει πρώην υπάλληλός του, οι ιστορίες που τον θέλουν ως έναν «δύσκολο» άνθρωπο για να συνεργαστείς, είναι αλήθεια, αλλά, έχουν «αποσιωπηθεί» καθώς στη μέση υπήρχαν και υπάρχουν σύμφωνα εμπιστευτικότητας.
«Για πολύ καιρό σου έλεγα "Έχεις σύμφωνο εμπιστευτικότητας. Δεν μπορείς να μιλήσεις"» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, που είχε επίσης υπογράψει τέτοια συμφωνία, αλλά αυτό το «κύμα» των καταγγελιών για τη συμπεριφορά του Γκέιτς τον έκανε να μιλήσει ανοιχτά κι ας ξέρει ότι οι δικηγόροι του είναι έτοιμοι.
Μπιλ Γκέιτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.05.2021
Κόσμος
Ο CEO της Microsoft έσπασε τη σιωπή του για τη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλό του
«Και αυτοί δεν είναι καλοί δικηγόροι» προσθέτει.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις και τα email σε εργαζόμενες

Οι αναφορές για την άσχημη συμπεριφορά του Μπιλ Γκέιτς δεν τελειώνουν μόνο στο εργασιακό κομμάτι, καθώς έχουν υπάρξει και «ψίθυροι» για ακατάλληλες εξωσυζυγικές σχέσεις.
Εδώ σημειώνεται ότι η σχέση του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς είχε ξεκινήσει από ένα φλερτ στο γραφείο, καθώς εκείνος ήταν το αφεντικό και εκείνη μία νέα υπάλληλος.
Οι δυο τους φλέρταραν δημοσίως σε ένα συνέδριο και λίγο μετά, στο πάρκινγκ της εταιρείας, ο Μπιλ της ζήτησε να βγουν.
Όταν ήταν πρόεδρος της Microsoft, σύμφωνα με τη "New York Times", ο Μπιλ προσέγγιζε γυναίκες που δούλευαν για αυτόν και, μάλιστα, σε μία περίπτωση είχε στείλει email σε κάποια, ζητώντας της να βγουν για φαγητό.
Πρόταση για δείπνο είχε κάνει και σε μία άλλη εργαζόμενη ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη.
Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft είχε ανοίξει έρευνα για τη συμπεριφορά του Μπιλ αφού ενημερώθηκε ότι είχε πλησιάσει μία υπάλληλή του το 2000, σύμφωνα με τη "Wall Street Journal". Ο Μπιλ τον επόμενο χρόνο παραιτήθηκε από το συμβούλιο -με εκπρόσωπό του να λέει ότι δεν σχετίζονται τα δύο συμβάντα- και μετά η εταιρεία προσέλαβε μία δικηγορική εταιρεία για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς.

Η «μυστήρια» Porsche και οι «εξαφανίσεις» του εν ώρα εργασίας

Η συμπεριφορά του Γκέιτς για όσους δούλευαν μαζί του ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό, σύμφωνα πάντα με το άρθρο του "Vanity Fair".
Ο πρώην υπάλληλός του αποκάλυψε επίσης ότι υπήρχαν μέρες που έφτανε στο γραφείο με Mercedes και ξαφνικά εμφανιζόταν κάποιος από το προσωπικό ασφαλείας του με μία Porsche, με την οποία ο Μπιλ έφευγε ξαφνικά.
«Όλοι πιστεύαμε ότι τότε ήταν που βρισκόταν με γυναίκες» λέει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι υπήρχαν πολλές συναντήσεις που δεν ήταν περασμένες στο πρόγραμμά του.
Σύμφωνα με κοντινό του πρόσωπο, οι απιστίες του δεν ήταν μυστικό. Αυτό «επιβεβαιώνει» κατά κάποιο τρόπο και μία άλλη πηγή, επίσης κοντινό του άτομο, που υποστηρίζει ότι εξαφανιζόταν από το γραφείο τη στιγμή που ήταν «ένας από τους πιο οργανωμένους ανθρώπους στον πλανήτη».
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.05.2021
Κόσμος
Θα αλλάξει η Μελίντα Γκέιτς την απόφαση για την κληρονομιά στα παιδιά της; Η κίνηση που σχολιάζεται
Πάντως, δεν είναι γνωστό κατά πόσο η Μελίντα γνώριζε για αυτές τις συμπεριφορές ή τις φήμες, αλλά κοντινά τους πρόσωπα αναφέρουν ότι υπήρχε μια ένταση μεταξύ τους για καιρό και ζούσαν διαφορετικές ζωές για χρόνια.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Internacional
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社简化中文Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社繁體中文Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά