Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις - Το πρόγραμμα

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΈναρξη πανελλήνιων εξετάσεων
Έναρξη πανελλήνιων εξετάσεων  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.06.2021
Βρείτε μας
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 θα αρχίσουν τη Δευτέρα (14/06) στη σκιά της πανδημίας της νόσου COVID-19 με αυστηρά μέτρα προστασίας και συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής.
Στη σκιά της πανδημίας της νόσου COVID-19 θα διεξαχθούν και φέτος οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι οποίες θα αρχίσουν τη Δευτέρα (14/06), εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα προστασίας.
Έλεγχοι της Αστυνομίας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.06.2021
Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το νέο ωράριο - Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται κατ' εξαίρεση

Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ορίσθηκαν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία της νόσου COVID-19 κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Αυτά είναι τα εξής:
Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε αίθουσα εξέτασης, συμπεριλαμβανομένου του χώρου προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων.
Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self test, PCR ή rapid test) μια φορά την εβδομάδα από υποψήφιους, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Επισημαίνεται ότι τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, έχοντας μαζί τους δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test).
Αποφυγή συγχρωτισμού.
Επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με οδηγό τα self tests και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) είναι υποχρεωτικά και έτσι θα χρησιμοποιηθούν και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021, με τους υποψήφιους να πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα.
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία και οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/-τριων, οι ενήλικοι/-ες υποψήφιοι/-ες, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και αφού χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του TAXISnet, δηλώνουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Οδηγίες προς υποψήφιους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Κατά το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.
Παράλληλα, επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.
Ακόμα, το μολύβι δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, εκτός αν επισημαίνεται από τις οδηγίες των θεμάτων.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάτι άλλο για την ταυτοποίησή τους, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο.
Εάν ο εξεταζόμενος φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής που θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.
Μετά τη τέλος της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.
Πριν την είσοδο στις αίθουσες, ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου πρέπει να υπενθυμίζει στους υποψήφιους την υποχρέωση να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού -έστω και απενεργοποιημένου- μέσα στην αίθουσα είναι λόγος για μηδενισμό τους.
Κατά την παράδοση και την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της ΛΕΕ, ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής.
Το ίδιο ισχύει για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο αλλά και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 αρχίζουν, τη Δευτέρα (14/06), με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης κατά παράδοση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια

Δευτέρα 14/06: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Τετάρτη 16/06: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.
Παρασκευή 18/06: Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική.
Τρίτη 22/06: Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.
Οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 08:30 π.μ. με διάρκεια τριών ωρών, τόσο για τους υποψηφίους Ημερήσιων όσο και Εσπερινών Λυκείων, με ώρα προσέλευσης στις 08:00 π.μ..

ΕΠΑΛ

Τρίτη 15/06: Νέα Ελληνικά.
Πέμπτη 17/06: Μαθηματικά (Άλγεβρα).
Σάββατο 19/06: Ανατομία - Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.
Τετάρτη 23/06: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.
Πέμπτη 24/06: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.
Παρασκευή 25/06: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.
Σάββατο 26/06: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.
Δευτέρα 28/06: Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.
Όπως και στα ΓΕΛ, έτσι και στα ΕΠΑΛ, η ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται στις 08:30 π.μ. ενώ και πάλι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μπει στις αίθουσες από τις 08:00 π.μ..
Επισημαίνεται ότι οι εξεταζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες για κάθε μάθημα εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο θα έχουν τέσσερις ώρες.
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала
Διεθνή
InternationalEnglishΑγγλικάMundoEspañolΙσπανικά
Ευρώπη
DeutschlandDeutschΓερμανικάFranceFrançaisΓαλλικάΕλλάδαΕλληνικάΕλληνικάItaliaItalianoΙταλικάČeská republikaČeštinaΤσέχικαPolskaPolskiΠολωνικάСрбиjаСрпскиΣέρβικαLatvijaLatviešuΛετονικάLietuvaLietuviųΛιθουανικάMoldovaMoldoveneascăΜολδαβικάБеларусьБеларускiΛευκορωσικά
Νότιος Καύκασος
АҧсныАҧсышәалаΑμπχαζικάԱրմենիաՀայերենΑρμενικάAzərbaycanАzərbaycancaΑζερικάХуссар ИрыстонИронауΟσσετικάსაქართველოქართულიΓεωργιανά
Μέση Ανατολή
Sputnik عربيArabicΑραβικάTürkiyeTürkçeΤούρκικαSputnik ایرانPersianΦαρσίSputnik افغانستانDariΝταρί
Κεντρική Ασία
ҚазақстанҚазақ тіліΚαζακικάКыргызстанКыргызчаΚιργιζικάOʻzbekistonЎзбекчаΟυζμπεκικάТоҷикистонТоҷикӣΤατζικικά
Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία
Việt NamTiếng ViệtΒιετναμέζικα日本日本語Ιαπωνικά俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Κινέζικα (απλοπ.)俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Κινέζικα (παραδ.)
Νότια Αμερική
BrasilPortuguêsΠορτογαλικά