Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ανάπτυξη έως 4,8% του ΑΕΠ προβλέπει για φέτος το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

CC0 / / Οικονομική κρίση
Οικονομική κρίση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.06.2021
Βρείτε μας
Θετικές προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για φέτος κάνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στη χώρα μας για φέτος αναμένεται να κυμανθεί από 3,6% έως 4,8% σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Τη συγκεκριμένη έκθεση για το πρώτο τρίμηνο φέτος έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
Οι οικονομικές εξελίξεις σύμφωνα με όσα αναφέρονται για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ενθαρρυντικές. Όπως αναφέρεται «η ετήσια μεταβολή του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν -2,3%, καταγράφοντας σαφώς ηπιότερη ύφεση από όλες τις προβλέψεις».
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.06.2021
Ελλάδα
Κορονοϊός: Η ύφεση σε αριθμούς, τα μέτρα για αποφυγή καλοκαιρινής έξαρσης και τα βήματα ελευθερίας
Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον τα επόμενα τρίμηνα εξελιχθούν με βάση τις εκτιμήσεις η ετήσια μεγέθυνση αναμένεται να υπερβεί το βασικό σενάριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (2,7%), και να κινηθεί κοντύτερα στο θετικό του σενάριο μεταξύ 3,6% και 4,8%.

«Σε θετική κατεύθυνση κινήθηκαν και οι σημαντικότερες μακροοικονομικές μεταβλητές: η ανεργία παραμένει σταθερή, ο αποπληθωρισμός περιορίζεται και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών βελτιώνεται. Επίσης, αξιοσημείωτη επιτυχία είχε και η πρόσφατη έκδοση δεκαετούς ομολόγου, με το spread σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο να μειώνεται κάτω από τις 100 μονάδες» αναφέρει η έκθεση.

Σε κάθε περίπτωση, το Γραφείο επισημαίνει ότι η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο δεν πρέπει να υπερτιμηθεί καθώς οι οικονομικές προκλήσεις και αβεβαιότητες θα διατηρηθούν και μετά το τέλος της πανδημίας.
Η έκθεση τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι απώλειες που προκάλεσε η πανδημία και το κόστος των παρεμβάσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων δε θα εξαφανιστούν μόλις τελειώσει η πανδημία».
Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала